EximBank a încheiat un acord financiar în valoare de 14,25 milioane de lei cu compania timișoreană Glissando, unul dintre principalii distribuitori de pesticide, îngrășăminte chimice și alte input-uri pentru agricultură de la nivel național, pentru sprijinirea activităților curente ale societății.

„Ne bucurăm să putem dezvolta parteneriatul pe care îl avem cu EximBank, care ne-a susținut în demersul nostru anterior de a achiziționa și amenaja o nouă hală de servicii și depozitare pentru o nouă direcție de business - producția unei game de dezinfectanți. Această nouă finanțare ne va permite să consolidăm capitalul de lucru și să ne concentrăm atenția pe extinderea și diversificarea portofoliului de clienți. Provocările vor continua să apară, însă vom fi mereu pregătiți să le oferim clienților noștri produsele de care au nevoie, pentru obținerea unor culturi sănătoase fără boli și dăunători”, a spus fondatorul grupului Glissando, Ioan Biianu.

Mai exact, pachetul financiar include atât o componentă de finanțare, care asigură necesarul de lichiditate pentru activitatea de comerț și pentru alte cheltuieli curente (10% din cei 14,25 milioane), cât și cea de garantare - garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, care e dedicată companiilor mari (90%).

Necesitatea finanțătii vine, în special, ulterior activității mai reduse a Glissando, care a fost afectată atât de contextul generat de criza sanitară, cât și de seceta pronunțată din 2020, care a dus la producții diminuate în comparație cu anii precedenți.

Fondată în anul 1991 în Timișoara, Glissando este o companie cu capital integral românesc, care are ca domeniu principal de activitate comercializarea produselor pentru agricultură și protecția plantelor.

Credit foto: 29799325 © Visionsi | Dreamstime.com