AAylex One, producătorul brandului Cocorico, a semnat o facilitate de credit sindicalizat, în valoare de 431 de milioane de lei, coordonată de un sindicat format din cinci bănci. Instituțiile bancare implicate în proiect sunt OTP Bank România, aranjor principal și coordonator, CEC Bank și EximBank, în calitate de aranjori principali și cu participarea First Bank și International Investment Bank.

Aceasta facilitate a avut ca scop unificarea sub aceeași umbrelă sindicalizată a creditelor existente, având în vedere că la finalul anului trecut, grupul a integrat într-o singură companie AAylex One, 16 dintre entitățile sale, în vederea creșterii eficienței operaționale precum şi continuarea strategiei de dezvoltare. Bogdan Stanca, Fondator și Președinte Directorat al AAylex One, susține că această facilitate va sprijini creşterea eficienţei companiei.

„Suntem încântați să finalizăm, cu sprijinul instituțiilor partenere, aranjarea și structurarea acestei facilități de credit, un proiect important pentru noi și pentru agribusiness-ul local. Este un proiect de referință, atât prin valoare și complexitate, dar mai ales prin faptul că permite unui jucător local cu tradiție să își continue dezvoltarea în ritmul plănuit”, a menționat și Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, Divizia Afaceri.

PCF Investment Banking Romania a acționat în calitate de aranjor de tranzacţie şi documentaţie şi a acordat consultanţă de specialitate împrumutatului în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției. Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat în calitate de consultant juridic pentru AAylex ONE, asigurând structurarea, negocierea si execuţia documentaţiei de credit. Echipa Țuca Zbârcea & Asociații care a asistat sindicatul de bănci a fost formată din Mihai Dudoiu, Partener și Cătălin Georgescu, Managing Associate.

„Inițiativele AAylex One din ultima perioadă, respectiv achiziția la începutul lui 2021 a filialei unei multinaționale (Banvit), finalizarea cu succes a uneia dintre cele mai mari și complexe fuziuni de pe piața noastră (prin contopire a 16 companii din grup) în timp record, și această finanțare, arată ambiția fantastică a companiei de a crea un impact vizibil în ecosistemul antreprenorial românesc și în sectorul său de activitate. Sprijinul real din partea băncilor din sistem demonstrează viabilitatea acestor demersuri”, a subliniat, la rândul său, Valentin Voinescu, Partener NNDKP.