Banca Românească anunță o finanțare în valoare de trei milioane de euro companiei CHRISTIAN’ 76 TOUR, unul din cei mai semnificativi tour operatori din România. Acestea sunt destinate asigurării necesarului de lichidități pentru activitatea curentă a companiei și au fost acordate cu garanție de stat emisă de EximBank în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 70% din finanțare.

„Acest pachet de finanțare ne sprijină într-un moment foarte important pentru companie și va fi folosit pentru desfășurarea activității noastre în conditii optime. După un an 2020 extrem de greu şi provocator din toate punctele de vedere pentru turism, suntem încrezători că prin optimizările şi deciziile de îmbunătăţire luate în această perioadă pandemică, putem să sporim rata de profit, astfel încât să investim cu mai mare încredere în noi proiecte, în special pe zona de digi­talizare a experienţei utiliz­atorului final”, precizează Cristian Pandel, președintele Consiliului de Administrație al CHRISTIAN’ 76 TOUR.

Contextul economic generat de pandemie, care a afectat semnificativ domeniul turismului, a reprezentat principala provocare a tour operatorului român pentru depășirea căreia a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor și de îmbunătățire a strategiilor de achiziție și de vânzări. 

Pentru 2022, CHRISTIAN’ 76 TOUR estimează o creștere a afacerilor „la nivelul” celor din 2019, potrivit companiei, care reprezintă o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de lei.

Context: În anul 2020, CHRISTIAN’ 76 TOUR a înregistrat vânzări în scădere de 134 de milioane de lei și un profit de 1,8 milioane de lei. Anul următor, în 2021, vânzările au crescut până la nivelul de 310 milioane de lei, iar profitul preconizat a atins 7,9 milioane de lei.

Credit foto: EximBank