OTP Bank România a acordat Fabricii de Nutreţuri Combinate Nutriva, din județul Vaslui, un credit în valoare de 15 milioane de lei. EximBank a emis o garanție de stat care acoperă 90% din valoarea finanțării, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari și IMM-urilor cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019.

Fondurile acordate de OTP Bank România, cu garanție EximBank, au ca destinație acoperirea cheltuielilor aferente contractelor comerciale în derulare ale companiei, cât și a cheltuielilor generale.

Fabrica de Nutreţuri Combinate Nutriva este parte a Grupului de Firme Safir, care produce carne de pa­săre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre sub brandurile „Deliciosul de Vaslui”, „Zdravăn Moldovenesc” şi „Fomică?”, un business 100% românesc început de la zero în urmă cu 30 de ani.

„La nivel global, afacerile de familie contribuie la dezvoltarea economiei, iar acesta ne dorim să devină un trend și pentru companiile locale. Ca susținători activi ai mediului de afaceri, suntem recunoscători că putem fi parte din povestea Nutriva, o companie cu o poveste autentică, scrisă cu pasiune. Ne asumăm rolul de consilieri și susținători ai afacerilor inițiate cu suflet și rămânem parteneri financiari de încredere în susținerea unor businessuri puternice și curajoase cum este Nutriva”, a spus Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, Divizia Afaceri.

Fabrica de Nutreţuri Combinate Nutriva (FNC Nutriva) a fost inaugurată în 2013, în urma unei investiții care a depășit 6 mil. euro. Ulterior, prin dezvoltarea activităților și a capacităților, investiția a ajuns la circa 10 milioane euro. Fabrica are un rol important în procesul integrat de producţie al Grupului de Firme Safir, întrucât permite o atentă supraveghere a calității produselor, încă din faza incipientă, şi furnizează hrana păsărilor crescute în unităţile proprii si nu numai.

Capacitatea de procesare a fabricii este de 15 tone de furaj granulat pe oră şi vizează fermele proprii şi ale crescătorilor parteneri, dar, în egală măsură, și parteneri din afara grupului. Povestea Safir a început pe 26 septembrie 1991, în localitatea Văleni, judeţul Vaslui, ca o mică afacere de familie a lui Ghiorghi Safir, dintr-un darac și o moară. Astăzi, Grupul de Firme Safir produce în sistem integrat carne de pasare, preparate si semipreparate din carne de pasăre, deţinând patru ferme de creştere a păsărilor, un abator propriu, o fabrică de preparate şi semipre­parate, una de nutreţuri combinate şi o unitate care procesează deşeurile din abator, pe care le transformă în făină proteică.

„Suntem încântați că, împreună cu OTP Bank România, putem contribui la menținerea activă a lanțului de producție pentru un business antreprenorial românesc, prin infuzia de capital pentru activitatea curentă. Garanțiile reprezintă o componentă importantă în accesarea oricărui tip de finanţare, iar EximBank are capacitatea de a structura, în parteneriat cu băncile comerciale, soluţii eficiente care facilitează accesul la finanţări avantajoase de care au nevoie societățile mari și IMM-urile în depășirea provocărilor pandemiei”, a spus și Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.