Banca de Export Import a României, EximBank, va deveni Exim Banca Românească din 10 mai 2023, modificarea denumirii băncii și schimbarea emblemei băncii fiind aprobate astăzi de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor EximBank.

Noua identitate de brand are ca element central fuziunea dintre cele două bănci, valorificând notorietatea celor două branduri - prin păstrarea prescurtării Exim și alăturarea denumirii Băncii Românești, menține în mare parte elementele vizuale consacrate ale EximBank, dar include în paleta de culori tricolorul (roșu, galben și albastru) pentru accentuarea "naționalității" băncii și promovarea valorilor românești.

„Am recurs la această schimbare pentru că, deși în cei peste 30 de ani de activitate EximBank și-a extins considerabil aria de adresabilitate, denumirea a rămas aceeași fiind limitativă și nișată, fără să reflecte activitatea reală a băncii. Este și motivul pentru care brandul EximBank s-a fixat în memoria colectivă asociat cu «banca exportatorilor». Acum că EximBank este o bancă universală, după fuziunea cu Banca Românească, era absolut necesară adoptarea unei noi identități care să marcheze extinderea adresabilității și către persoanele fizice”, spune Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

EximBank este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de cre¬dit după active. Banca oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. EximBank operează o rețea națională de distribuție de 83 de sucursale și 26 de Centre de Afaceri, acestea din urmă fiind dedicate exclusiv companiilor, rețea care îi permite să fie aproape de clientela de retail și corporate și să implementeze diverse programe de dezvoltare românești și europene.

Independent de componentele specifice unei bănci universale, EximBank continuă să acționeze pe segmentul garanțiilor și asigurărilor de stat, conform mandatului primit din partea statului român.