Sucursala BRD Dorobanți a trecut în ultima perioadă printr-un proces de modernizare și reconfigurare a funcțiilor de agenție bancară, conform unui concept nou, care va fi utilizat la scara rețelei băncii.

Principalele coordonate ale noului concept sunt:

  • fluidizarea zonei automate, astfel încât oferta de servicii digitale și cea de servicii de consiliere să se învecineze;
  • diversificarea împărțirii pe zone a holului destinat clienților, prin inserții funcționale de tipul “Zonă de servire rapidă”, “Lounge - zonă de așteptare” și “Zone polivalente” - spații care pot găzdui diferite evenimente.

În sucursala Dorobanți s-a implementat, cu această ocazie, în colaborare cu Samsung Electronics Air Conditioner Europe, un proiect tehnic inovator, în premieră în România: integrarea tuturor echipamentelor de climatizare în soluția Samsung Building Internet of Things(b.IoT).

„Prin renovarea și reconceptualizarea sucursalei Dorobanți, contribuim la atingerea obiectivului de a aduce banca mai aproape de clienți, oferindu-le un spațiu modern și confortabil, unde să aibă rapid și eficient acces la serviciile de care au nevoie”, a spus Dana Rădulescu, Directorul executiv al departamentului Management Imobiliar și Activități Transversale din cadrul BRD.

Samsung b.IoT este o platformă de integrare care poate fi implementată pe o mare varietate de sisteme, oferind în același timp un mediu interior cu grad înalt de confort, economii de energie și simplitate operațională.

Sistemul instalat la BRD Dorobanți este o soluție de control și monitorizare a instalațiilor de climatizare, dotată cu inteligență artificială, care va aplica diverși algoritmi de predictibilitate în funcție de condițiile meteo și comportamentul utilizatorilor, realizând o eficiență energetică și un confort la niveluri optime.

Au fost utilizate soluții de climatizare de ultimă generație, prietenoase cu mediul înconjurător. Sistemul VRF (variable refrigerant flow) DVM S Eco transformă un singur echipament într-o instalație de răcire sau încălzire, cu eficiență ridicată între - 15 și + 40 grade Celsius, având un coeficient specific de încălzire/răcire de până la 5 (pentru 1KW de energie electrică consumată sistemul va produce 5KW de energie termică (răcire sau încălzire).

„Suntem mândri că am putut realiza prima implementare a soluției Samsung b.IoT din România împreună cu BRD și ne dorim să continuăm acest parteneriat și în alte sedii. Această soluție inovatoare oferă o eficiență mai bună pentru întreaga clădire, atât pentru sistemul de climatizare, cât și pentru alte produse sau sisteme diverse”, a spus și Roxana Răducanu, Head of Samsung Electronics Air Conditioner Europe în România.

BRD - Groupe Société Générale operează o rețea de 391 de unități. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârșitul lunii martie 2024, la 81,7 miliarde RON.