BRD-Groupe Société Générale a primit premiul „Best Trade Finance Provider” din partea publicaţiei americane Global Finance, în cadrul competiţiei anuale „The World’s Best Trade Finance Providers 2023”.

Banca a primit această distincție pentru a șaptea oară în ultimii opt ani, iar premiul îi desemnează pe cei mai buni furnizori de servicii şi produse de trade finance din peste 100 de ţări și teritorii.

Boardul editorial al revistei Global Finance a selectat cele mai bune bănci în trade finance pe baza chestionarelor completate de bănci și alți furnizori, precum și a contribuțiilor analiștilor din industrie, conducătorilor de companii și experților în tehnologie.

Ce înseamnă premiul „Best Trade Finance Provider”?

Criteriile pentru desemnarea câștigătorilor includ, printre altele, volumul tranzacțiilor, aria de acoperire a serviciilor, calitatea serviciilor pentru clienți, pricingul competitiv și inovarea tehnologică.

Distincţia confirmă importanţa pe care BRD o acordă calităţii serviciilor şi produselor de trade finance, fie ele clasice (acreditive, scrisori de garanţie, incasso), soluțiilor unice, precum FINTRA, sau soluțiilor personalizate Trade – Factoring integrate, adaptate specificului contractelor clienţilor.

FINTRA este o soluție simplă și flexibilă de finanțare, ce are la bază angajamentul irevocabil de plată la termen prin acreditiv documentar emis de BRD și care poate reduce decalajul de finanțare dintre parteneri, permițând importatorilor să își mențină angajamentele la scadență, în timp ce exportatorii sunt plătiți la vedere de către BRD.

Prin asocierea unei soluții de factoring, respectiv a unei soluții de acoperire a riscului valutar, companiile obțin, pe lângă securizarea parteneriatelor-cheie din lanțul de aprovizionare și desfacere, și optimizarea fluxului de numerar, predictibilitate și dezvoltarea colaborărilor. Aprecierea clienților pentru FINTRA a propulsat BRD, în ultimii 5 ani, pe prima poziție în piață din perspectiva numărului de acreditive de import.

BRD reuneşte în departamentul său Global Transaction Banking 4 linii de business : plăţi şi cash management, trade services, bănci corespondente şi factoring, centre de expertiză dedicate clienţilor, de la companii foarte mici la mari companii multinaţionale şi instituţii financiare.

Premiul „Global Finance” pentru activitatea de trade finance se adaugă distincţiilor obţinute de BRD în factoring. Conform ultimelor date disponibile la nivelul Factors Chain International, BRD este pe locul 14 mondial la categoria Cel mai bun factor de import şi export (din circa 400 de factori din peste 90 de țări din întreaga lume) şi deține o cotă de 26% din piața românească a factoringului.

„Suntem foarte mândri să primim din nou acest premiu din partea Global Finance. BRD a făcut pionierat pe piața românească în ceea ce privește serviciile de trade finance, căutând mereu să aducă îmbunătățiri suplimentare la nivelul calității, vitezei și fiabilității, iar profesioniștii din echipele noastre se angajează întotdeauna să le ofere clienților cele mai bune servicii posibile. Le mulțumesc clienților noștri pentru încrederea și aprecierea lor", a spus Maria Rousseva, Director General adjunct al BRD, responsabilă cu activitățile de corporate banking.

+

Specializată pe domeniul bancar şi al pieţelor financiare, revista Global Finance a fost fondată în 1987 la New York si are peste 50.000 cititori în 193 de ţări. Premiile ”Global Finance” recompensează instituţiile financiare cele mai performante din diferitele regiuni ale lumii.