Valentina Dragomir, Sales & Business Development la IDnow, a vorbit la Future Banking Scorecard despre noutățile companiei, care ne vor ajuta să ne scanăm singuri noile cărți de identitate românești.

IDnow AutoIdent+QES este o soluție de onboarding end-to-end 100% eKYC, care oferă o soluție hibridă de verificare a identității, conformă cu Directiva AML-CFT, completată de o semnătură electronică calificată conform eIDAS. Întregul proces de onboarding durează mai puțin de 10 minute în 80% din cazuri.

În primul rând, utilizatorul parcurge pasul automat al soluției făcând o fotografie și un videoclip cu documentul său de identitate. Utilizatorul face apoi un videoclip al feței sale ; soluția compară fotografia actului de identitate cu o fotografie extrasă din videoclipul liveness, pentru a s e asigura că persoana din spatele camerei este adevăratul deținător al documentului.

„Vreau să felicit autoritățile pentru introducerea noii cărți de identitate, e o necesatitate atât pentru România, cât și pentru Europa întreagă. Iar, în acest moment, suntem 100% siguri că aplicația noastră le va putea identifica și pe acestea, pentru că, deja, în multe țări din Europa, IDnow face deja asta de ceva vreme. De asemenea, și strategia de adoptare a noii cărți de identitate e deja pusă la punct", a spus Valentina Dragomir.

Ultimul pas al procesului pentru utilizatorul final este să semneze electronic documentul cu o parolă unică transmisă prin sms (OTP). Între timp, soluția verifică că documentul de identitate este autentic datorită verificărilor de securitate automate și manuale și că persoana este în viață. Odată efectuate verificările, identificarea este fie validată, împreună cu certificatul asociat, fie respinsă și certificatul său invalidat.

Tot ce trebuie să știi despre IDnow și noile cărți de identitate, afli din videoul de mai jos, din timpul discuției de la Digital Banking Scorecard:


+

Future Banking a lansat o nouă ediție a raportului de progres al digital banking pe piața locală, Digital Banking Scorecard, care analizează principalele elemente care facilitează digital bankingul în acest moment. Poți citi raportul aici.

Conferința Digital Banking Scorecard este un eveniment realizat de Future Banking și susținut de FintechOS, ING Bank, UniCredit Bank, IDnow, Raiffeisen Bank, Namirial, First Bank, Banca Transilvania, 123 Credit, Autonom și Imod Flowers.

Foto: Ovidiu Udrescu