Valentin Filip, Managing Partner la Fortech Investments, a vorbit în cadrul Future Banking Summit 2023, despre finanțarea fintech-urilor și nu numai.

Valentin Filip este Managing Partner la Fortech Investments, unde supraveghează portofoliul de start-upuri și dezvoltarea de parteneriate. Cu o experiență de peste 15 ani în tehnologie, start-upuri, dezvoltare de produse și afaceri, Valentin sprijină activ fondatorii în atingerea obiectivelor de afaceri în calitate de partener strategic și membru al consiliului de administrație.

Fortech este una dintre companiile importante din România din zona de dezvoltare software ce furnizează servicii și produse pentru companii din zona de healthcare, automotive, financial, manufacturing.

Din 2021, compania a început să se concentreze și pe creșterea complexității serviciilor pe care le oferă, dar și noi linii de business. Din acest motiv, a creat o divize de investiții, Fortech Investments, prin care și-au propus să investească în noi afaceri și să fie un partener de business pentru startup-uri din zone diverse. Cum au arătat, așadar, investițiile în start-upuri, anul acesta?

„În 2023 a fost o oarecare secetă, când vine vorba despre finanțarea fintech-urilor aflate la început. Motivele sunt multiple, de la faptul că unele finanțări sunt deja în a doua etapă, până la numărul mai mic de start-upuri. Chiar foarte mic, de altfel. De fapt, peisajul fintech-urilor în România e destul de limitat”, a spus, printre altele, Valentin Filip.

Pentru anul viitor, Valentin Filip consideră că această secetă va continua. „Dar, presiunea pentru inovație va rămâne, iar dacă fondurile de investiții nu investesc în start-upuri și băncile nu le deschid larg ușa acestora, inovația va dura mai mult”, a completat Filip.

Urmărește toată discuția Fintech profitability: how to get traction and revenue streams, la care a mai participat și Cosmin Curticăpean, CEO la iFactor.