Soluțiile de verificare a identității se bazează pe cloud, ca multe alte API-uri, astfel încât serviciile să fie foarte rapide și ușor de implementat. Și pentru că tot mai multe tranzacții se întâmplă în mediul digital, există și fraudă.

Cloudul a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul Future Banking Summit de către Valentina Dragomir, Sales and Business Development Manager la IDnow.

„Am studiat mai multe rapoarte, iar la nivel european, 22% din populație s-a confruntat cu furt de identitate și este o provocare pentru bănci și pentru fintech-uri. Și astfel apare întrebarea cum putem să avem soluții bune care să se bazeze pe cloud și care să fie capabile să identitice frauda și orice astfel de atacuri.”

De pildă, IDnow are peste 40% dintre angajați care lucrează în zona de cercetare și dezvoltare.

Avantajele cloudului pentru serviciile de verificare a identității sunt date de rapiditatea procesului și prin reducerile de costuri.

„Un avantaj important pentru bănci este faptul că beneficiază de cele mai noi actualizări ale produselor. Orice nou feature adăugat devine disponibil imediat, astfel că nu mai este nevoie ca băncile să facă nimic.”

Este foarte important ca soluțiile bazate pe cloud să fie sigure și să poată preveni orice tip de atacuri cibernetice. Pe de altă parte, pentru clienți, aceste tipuri de soluții oferă clienților o experiență fără fricțiuni.

Valentina a menționat că IDnow este capabilă să detecteze frauda în 100% din cazuri, iar rata de conversie ajunge la 93%.

Pentru că discuția s-a îndreptat și spre inteligența artificială, Valentina a menționat că IDnow este un pionier în această direcție pentru că folosește IA pentru a face identificare. Însă, și acesta este un aspect foarte important, legislația impune ca să existe și verificare manuală, tocmai pentru a nu exista probleme.

Urmărește toată discuția „Cloud based digital banking and emerging technologies”, la care au mai participat Bogdan Popa, Vicepresident, Operations & Technology la Raiffeisen Bank Romania și Adrian Dinculescu, Head of Sales & Presales CEE Managing Director la Namirial România.

Credit foto: Ovidiu Udrescu