Patria Bank a dezvoltat împreună cu Patria Asset Management, companie din grupul Patria Bank, un nou modul de investiții în versiunea desktop a platformei de internet banking Patria Online. Noul modul permite investitorilor care au ales să își diversifice economiile prin investiții în fondurile administrate de Patria Asset Management să aibă acces non-stop la informații despre investițiile proprii și la tranzacțiile cu unități de fond.

În plus, modulul investiții este vizibil tuturor clienților Patria Bank, acesta oferind informații generale despre fondurile Patria Asset Management, precum dimensiunea fondurilor, performanțele obținute, structura investițiilor și evoluția valorii unităților de fond.

Orice persoană fizică sau juridică poate alege oricând să devină investitor în fondurile Patria Asset Management în orice unitate teritorială a Patria Bank.

„Transparența și accesul la informații la zi sunt importante pentru investitori. Prin parteneriatul în cadrul Grupului, oferirea unui acces rapid la informații despre investițiile in fondurile Patria, direct prin internet banking, oferă investitorilor control si confort suplimentar, precum și o importantă economie de timp. Totul este la câteva click-uri distanță. În plus, pentru clienții Patria Bank interesați de o performanță sporită a banilor lor, în completarea depozitelor deținute, vizualizarea detaliilor despre fondurile disponibile le oferă un plus de informații si accesibilitate, elemente importante în analiza propriului profil de economisire, premergătoare luării deciziei de a deveni investitori” a menționat Valentin Vancea, Director General Adjunct Patria Bank și membru al Consiliului de Administrație Patria Asset Management.

Patria Asset Management administrează cinci fonduri de investiții – Patria Stock, Patria Global, Patria Obligațiuni, Patria Euro Obligațiuni și EFT BET Patria-Tradeville – cu active totale de 93,13 milioane RON la final de octombrie, în creștere cu 97% față de finalul anului 2020, când valoarea administrată se ridica la 47,36 milioane RON.

Fondurile Patria Asset Management au înregistrat performanțe foarte bune în ultimele 12 luni, cu randamente calculate la sfârșitul lunii octombrie de +24,3% pentru Patria Stock, fond specializat în acțiuni, +14,5% pentru fondul diversificat Patria Global, +2,59% pentru fondul de instrumente cu venit fix în RON Patria Obligațiuni, +0,92% pentru fondul de instrumente cu venit fix în Euro Patria Euro Obligațiuni și +48,8% pentru ETF BET Patria-Tradeville, fond listat la Bursa de Valori București.

Totodată, în portofoliul produselor de economisire Patria Bank se regăsește și Patria Invest, un produs modern de economisire, care oferă la pachet, un depozit la termen cu dobânzi atractive și unități în fondul de investiții Patria Global pentru posibilitatea obținerii unor performanțe peste dobânzile bancare. 

„În perioada imediat următoare vom extinde major accesul tuturor persoanelor fizice la fondurile Patria Asset Management prin lansarea platformei de tranzacționare online a unităților de fond, care va permite oricui să devină investitor intr-un mod simplu și rapid, fără drumuri la bancă. Totodată, împreună cu Patria Bank, vom extinde portofoliul de produse prin introducerea versiunii în euro a produsului nostru mixt Patria Invest, ce va fi compus din unități la fondul Patria Euro Obligațiuni și depozite în Euro oferite de Patria Bank” a adăugat Răzvan Pașol, Director General Patria Asset Management.

Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor si afacerilor locale. Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

SAI Patria Asset Management este o Societate de Administrare a Investițiilor autorizată de ASF, parte a grupului Patria Bank, care administrează cinci fonduri deschise de investiții: Patria Obligațiuni, un fond specializat în instrumente cu venit fix denominat în lei, Patria Euro Obligațiuni, un fond cu o politică de investiții axată pe active cu venit fix denominat în Euro, Patria Global, un fond diversificat, Patria Stock, un fond specializat in acțiuni și ETF BET Patria-Tradeville, un fond de acțiuni listat la Bursa de Valori București (BVB). ETF BET Patria-Tradeville este un Exchange Traded Fund având ca obiectiv replicarea structurii și performanței indicelui bursier BET, indicele de referinta al Bursei de la București, și include în prezent cele mai importante și lichide 19 companii listate la BVB.