Instituțiile bancare sunt în plin proces de transformare digitală pentru că aceasta este noua frontieră în ecosistemul financiar. Tema este abordată și Future Banking Summit, în cadrul a două sesiuni interesante.

La lansarea raportului Digital Banking Scorecard, realizat de Future Banking la începutul acestui an, Andrei Găman, Commercial Vice President la FintechOS a afirmat că băncile care nu fac parte din viața zilnică a clienților nu vor mai putea face banking cu utilizatorii lor. Pentru că, în prezent, operațiunile bancare nu se mai fac în sucursale, ci ele sunt realizate oricând are nevoie un client, iar produsele și serviciile financiare trebuie să susțină aceste nevoi.

Andrei Găman a mai menționat faptul că băncile ar trebui să înceapă să împărtășească ideile despre cum planifică trecerea către transformarea digitală, care sunt pașii pe care urmează să îi facă și să construiască un ecosistem de sprijin în jurul lor cu ajutorul partenerilor tehnologici, stakeholderii de business și companiile partenere.

Băncile se confruntă de ceva ani încoace cu cea de-a patra revoluție industrială, revoluția digitală, care aduce noile tehnologii în prim-plan și care deschide posibilitatea unor produse și servicii pe care nici nu le bănuiam acum câțiva ani.

Compania de consultanță globală Kearney arată, într-un articol din seria European Retail Banking Radar, că 21% dintre europeni nu merg niciodată într-o sucursală bancară și își desfășoară activitățile bancare de la distanță. Cifra aproape s-a dublat în acești ultimi ani, crescând de la 12% în 2019.

Subiectul provocărilor ecosistemului financiar și cum fac față băncile acestor transformări profunde vor fi dezbătute în două sesiuni la Future Banking Summit, care se întâmplă între 19 și 20 octombrie la Brașov. Participă și tu!

Prima sesiune va trata subiectul bankingului digital și următorilor pași pentru a face față tuturor acestor provocări și vor participa Oana Ilaș (Director Executiv Retail Products Management & Development, Banca Transilvania), Robert Anghel (Head of Strategy & Business Development, ING Bank Romania) și Marcio Spinola (SVP of Product, FintechOS).

A doua sesiune tratează o temă „fierbinte” în acest moment – trecerea de la legacy banking la digital core. Subiectul va fi abordat de Adina Călin (Director, Direcția Produse și Servicii Bancare, CEC Bank) și Aurel Meiroșu (Manager Dezvoltare Afaceri Semnătura Electronică, certSIGN).

+

În caz că nu ați apucat să vă înscrieți la eveniment, puteți să o faceți în aceste zile pe site-ul Future Banking Summit. Aveți mai multe variante de înregistrare, în funcție de modalitatea de participare, online sau live.

Există și pachete VIP pentru cei care doresc să profite de experiența completă a digital banking retreat-ului din acest an.

+

Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex, Certsign, Salarium, ProCredit Bank, Autonom și Magnolia.ro. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).