Publicis Groupe a anunțat achiziția Tremend, una dintre cele mai dinamice companii independente de consultanță și dezvoltare software din Europa Centrală și de Est. Cu o expertiză avansată în tehnologii emergente, confirmată de peste 60 de milioane de utilizatori ce folosesc soluțiile dezvoltate pentru clienții săi, Tremend va deveni cel mai nou centru global pentru Publicis Sapient.

„Suntem impresionați de viziunea echipei Tremend, de nivelul avansat al abilităților și capacităților sale în jurul metodologiei Agile și de expertiza sa profundă pe această piață. Alăturarea Tremend la Publicis Sapient reprezintă o extindere puternică a modelului nostru global de livrare distribuită și ne așteptăm să creștem rapid atât echipa, la 2.500 de experți până în 2025, precum și amprenta noastră geografică în regiune”, a spus Nigel Vaz, CEO Publicis Sapient.

Cu sediul în București, Tremend a fost înființată în 2005 de Ioan Cocan și Marius Hanganu și deservește o bază largă și diversificată de clienți din domenii precum sectorul financiar, automotive, telecomunicații, healthcare, tehnologie și educație. Cu peste 16 ani de experiență în consultanță, strategie și implementare pentru proiecte software și management de produs, Tremend are o echipă puternică de peste 650 de experți în inginerie software, cu competențe profesionale avansate și un grad înalt de căutare pe piață. Organizația a implementat peste 700 de proiecte de anvergură pentru companii de top din industrii precum finanțe, bancar, telecomunicații, auto și servicii publice.

„Obiectivele Tremend au fost întotdeauna să dezvoltăm pentru partenerii noștri cele mai bune produse cu ajutorul echipei noastre uimitoare, să îi sprijinim în gestionarea provocărilor, să contribuim la accelerarea creșterii lor și să aducem plus valoare brandurilor într-o lume în continuă și rapidă schimbare”, au afirmat și fondatorii Tremend, Ioan Cocan și Marius Hanganu.

La rândul său, Arthur Sadoun, președinte și CEO al Publicis Groupe, a menționat că tranzacția vine într-un context favorabil, pe fondul unei creșteri continue a serviciilor de transformare digitală a afacerilor. „Alăturarea companiei Tremend va extinde capacitățile de inginerie agilă ale Publicis Sapient și va diversifica amprenta geografică. După joint venture-ul inovator lansat cu SCB în decembrie, în Asia de Sud-Est, acesta este un nou pas în expansiunea internațională a Publicis Sapient.”

Publicis Sapient este o companie care oferă servicii de transformare digitală de business. Organizația este centrul de transformare a afacerilor digitale al Publicis Groupe, cu 20.000 de oameni și peste 50 de birouri în întreaga lume.

Tranzacția rămâne supusă aprobărilor obișnuite din partea autorității de concurență relevante.

Publicis Groupe este lider global în comunicare. Grupul este poziționat la fiecare pas al lanțului valoric, de la consultanță până la execuție, combinând transformarea de marketing și transformarea digitală de business. Grupul se bazează pe zece expertize concentrate în patru activități principale: Comunicare, Media, Date și Tehnologie. Prezent în peste 100 de țări, Publicis Groupe are o echipă de peste 80.000 de profesioniști.