Pensiile au ajuns și ele în atenția participanților la Future Banking Summit, pentru că Dragoș Gheorghe, Director Executiv și membru al Boardului, BCR Pensii, a discutat despre noutățile din domeniu.

Sistemul de pensii este parțial sub presiune, mai ales în cazul primelor două piloane. Însă există și vești bune, pentru că pilonul trei, pensia privată voluntară, ne ajută să ne gestionăm partea de viitor de care putem fi noi responsabili.

„Băncile trebuie să educe piața și trebuie să facem ceva pentru clienții noștri, să le readucem aminte că viitorul va ajunge prezent. După o anumită vârstă, după 60 de ani, vor avea nevoie de resurse suplimentare pentru a-și suplimenta pensiile, iar pilonul 1 și 2 nu sunt de ajuns, de aceea este nevoie de cel de-al treilea pilon.”

Din acest motiv, pentru a-și ajuta clienții să economisească mai ușor și mai simplu, BCR a extins funcționalitățile din platforma digitală George pentru ca aderarea la pilonul 3 să facă 100% digital. Noua funcționalitate este o premieră pentru piața platformelor de digital banking din România.

Dragoș Gheorghe spune că a durat aproximativ un an pentru ca acest proces să se întâmple. Au fost implicate cele două entități, BCR Pensii și BCR și 10 departamente diferite.
„A fost nevoie să inventăm toți pași pentru că nu exista un astfel de proces pe piața locală, astfel că am pornit de la 0. Și am făcut acest lucru asigurându-ne că respectăm toate procedurile legale.”

Marea provocare în digitalizarea acestui produs a fost modalitatea prin care toate echipele au funcționat ca un tot unitar, astfel încât departamentul de IT să înțeleagă perspectiva de business și tot așa, fiecare departament să fie conștient de toate etapele și de complexitatea proceselor implicate.

Reprezentantul BCR Pensii a mai spus că digitalizarea le permite să fie aproape de clienți, să aducă servicii complexe într-o manieră ușoară, rapidă și sigură.

Discuția integrală cu Dragoș Gheorghe poate fi urmărită în materialul video

Credit foto: Ovidiu Udrescu