SelfPay a încheiat recent un parteneriat strategic cu Payzone, principalul furnizor de soluții de plată din Irlanda. Odată cu noul parteneriat, SelfPay își consolidează poziția pe piața irlandeză, unde s-a lansat anul trecut, punând la dispoziția retailerilor și utilizatorilor o soluție de plată rapidă, inovatoare și ușor de utilizat.

La Stațiile de Plată SelfPay amplasate în Irlanda sunt disponibile deja peste 100 de servicii, printre care serviciile reîncărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă, alimentarea cardurilor prepaid de utilități, precum și plata facturilor, plata taxelor de drum, achiziția de carduri cadou și achiziția de jocuri.

Până la sfârșitul acestui an, SelfPay anticipează instalarea în această țară a cel puțin 500 de Stații de Plată în locații de retail cu trafic intens.

„Odată cu acest parteneriat, procesul de extindere la nivel internațional a SelfPay intră în etapa operațională, de execuție a planurilor strategice”, a spus Adrian Badea, CEO Zebrapay, operatorul rețelei SelfPay. „Suntem primul fintech 100% românesc care își extinde operațiunile pe piețe externe mature din vestul Europei, continuând procesul de digitalizare a numerarului precum și creșterea gradului de incluziune financiară, oferind consumatorilor finali servicii de plăți moderne, sigure și ușor accesibile. Avem convingerea că extinderea SelfPay în Irlanda va deveni un model de succes pentru afacerile românești care explorează intrarea pe alte piețe.”

Inovația la export

Stațiile de Plată SelfPay completează serviciile disponibile prin platforma Payzone, îmbunătățind în același timp experiența utilizatorilor.

Parteneriatul dintre cele două companii îmbină expertiza SelfPay în ceea ce privește terminalele self-service de plată și soluțiile de plată ale operatorului irlandez, a spus Barry Keegan, Commercial Director Payzone Ireland Ltd.

„Acest parteneriat schimbă regula jocului în ceea ce privește serviciile de plăți, introducând pe piața irlandeză o premieră, respectiv utilizarea terminalelor self-service pentru plata facturilor”, a mai spus Keegan.

+

SelfPay deține cea mai mare rețea de Stații de Plată de tip self-service din România, cu aproape 10.000 de Stații de Plată și peste 260 de servicii disponibile. Stațiile de Plată SelfPay pot fi găsite în marile rețele de retail (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, Penny), centre comerciale, piețe, benzinării, magazine de proximitate, în sedii ale băncilor partenere, dar și în primării și alte instituții publice, și sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care aceste unități sunt deschise.

La începutul anului 2022, compania a lansat aplicația SelfPay Now, cu o funcționalitate nouă și unică pe piața europeană, respectiv alimentarea cu numerar instant a oricărui card emis în România, prin Stațiile de Plată SelfPay. De asemenea, SelfPay Now oferă și funcția de transfer P2P în timp real, de pe cardul unui utilizator al aplicației SelfPay Now pe cardul unui alt utilizator.