Compania ZebraPay, dezvoltator al soluțiilor SelfPay, a lansat aplicația SelfPay Now cu funcționalitatea Cash Deposit, unică în Europa, prin care utilizatorii vor putea alimenta cu numerar cardurile bancare în timp real, fără a mai fi necesar să se deplaseze până la bancă. Aplicația este lansată în parteneriat cu Visa și Libra Internet Bank,

Conform datelor statistice publicate de Banca Națională a României (BNR), în trimestrul al III-lea din 2021 românii au efectuat prin intermediul ATM-urilor bancare peste 10 milioane de tranzacții de depunere de numerar, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Suntem mândri că SelfPay, o companie românească, lansează în premieră în Europa serviciul de Cash Deposit, ce va contribui atât la digitalizarea numerarului, cât și la creșterea accesului populației la servicii financiare. Clienții oricărei bănci din România au de acum posibilitatea să depună numerar pe orice card Visa sau Mastercard prin intermediul stațiilor de plată SelfPay folosind aplicația SelfPay Now, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze până la bancă. Operațiunea de depunere de numerar este disponibilă astfel în cea mai mare rețea națională de astfel de unități, cu peste 6.500 de stații de plată amplasate pe întreg teritoriul țării, în spații comerciale extrem de accesibile”, a explicat Adrian Badea, Director General SelfPay.

Pentru a accesa funcționalitatea Cash Deposit, dezvoltată în cadrul unui proiect susținut de Visa, utilizatorii aplicației SelfPay Now trebuie să își înregistreze cardul în aplicație, aceasta putând fi ulterior folosită la orice stație de plată SelfPay. Accesând din meniul stațiilor de plată butonul SelfPay Now, aplicația de pe telefon se va sincroniza cu stația de plată, iar după efectuarea plății numerarul va fi transferat pe card în timp real.

„Dincolo de beneficiile evidente pe care le oferă noul serviciu, legate de accesibilitate și confort, rețeaua extrem de extinsă de terminale SelfPay care permit depunerea de numerar direct pe card, chiar și în localități mici sau în mediul rural, acolo unde oferta de servicii bancare este limitată, vine în sprijinul populației, contribuind astfel la asigurarea unui acces echitabil la servicii financiare pentru toți deținătorii de carduri Visa”, a menționat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Aplicația SelfPay Now oferă și funcția de transfer P2P în timp real de pe cardul unui utilizator al aplicației SelfPay Now pe cardul altui utilizator. De asemenea, este disponibilă și funcția de transfer în timp real între cardurile proprii ale utilizatorilor, atunci când acestea sunt înrolate în aplicație. Atât funcționalitatea Cash Deposit, cât și cea de transfer P2P se realizează cu ajutorul Libra Internet Bank, furnizorul de tehnologie bancară din cadrul proiectului.

„Ne bucurăm că Libra Internet Bank este cea care asigură, din perspectivă bancară, implementarea acestui serviciu unic în Europa, în beneficiul direct al miilor de utilizatori ai stațiilor de plată SelfPay, posesori de carduri bancare Visa și Mastercard emise în România. Ducem astfel mai departe parteneriatul nostru cu SelfPay și ne reafirmăm rolul de furnizor de tehnologie bancară pentru proiecte de anvergură, menite să ducă la nivelul următor modul în care facem operațiuni bancare”, a afirmat și Eugen Goga, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

SelfPay deține peste 6.500 de stații de plată de tip self-service în România și mai bine de 170 de servicii disponibile. Stațiile de plată SelfPay pot fi găsite în marile rețele de retail (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, Penny), centre comerciale, piețe, benzinării, magazine de proximitate, în sedii ale băncilor partenere, dar și în primării și alte instituții publice, și sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care aceste unități sunt deschise.

Din 2020, SelfPay este membru al Asociației Române de Fintech, organism ce reprezintă interesele antreprenorilor români care dezvoltă produse tehnice în industria serviciilor financiare. Anul trecut, Zebrapay, compania care operează sub brandul SelfPay, a făcut primul pas la Bursa de Valori București prin listarea obligațiunilor companiei.

Obligațiunile Zebrapay în valoare de 3 milioane de euro, emise în cadrul unui plasament privat, vor susține dezvoltarea rețelei de stații de plată la nivel național și internațional.

Sursă foto: Zebrapay