Bogdan Speteanu, fostul CEO al BCR Leasing, și partenerul său de business, Mircea Dihel, fostul CEO al Țiriac Leasing, lucrează la dezvoltarea unei platforme de tip mobility-as-a-service (MaaS), care oferă servicii de leasing operațional destinate persoanelor fizice, liber profesioniștilor și companiilor mici, pe baza unui abonament lunar, și care se va lansa în a doua jumătate a anului.

MOOV Leasing este un start-up pornit ca urmare a schimbării modului în care serviciile de mobilitate sunt accesate la nivel global și al interesului în creștere pentru servicii de leasing operațional, închiriere, car sharing sau ride sharing.

Într-o lume în care, pe de o parte, avansurile tehnologiei sunt din ce în ce mai rapide, iar pe de altă parte, grija pentru mediul înconjurător devine o prioritate majoră, soluțiile de mobilitate oferite de MOOV Leasing vin în întâmpinarea celor care doresc să beneficieze într-un mod simplu, rapid și flexibil de utilizarea și înlocuirea unui autoturism, returnarea acestuia sau chiar achiziția lui.

Capitalurile investite de către asociați până în acest moment în companie se ridică la trei milioane de euro, urmând ca în perioada următoare să aibă loc mai multe runde de majorări.

„Prin MOOV Leasing ne-am propus să transformăm mobilitatea într-un serviciu flexibil, rapid și ușor de utilizat și să oferim clienților soluții de mobilitate personalizate. În acest moment, ne concentrăm pe optimizarea platformei digitale și pe extinderea rețelei de parteneri, care este deschisă pentru companiile interesate”, spune Bogdan Speteanu, cofondator al companiei nou-înființate.

El face pasul în antreprenoriat după o carieră de 20 de ani în Grupul BCR, unde a ocupat mai multe funcții de conducere, în audit, strategie (a coordonat programul de integrare al BCR odată cu achiziția băncii de către grupul Erste) și rețeaua comercială corporate. Bogdan Speteanu a condus timp de 10 ani compania de leasing a grupului BCR și a fost, timp de doi ani, și președintele Asociației Societăților Financiare din România.