SAS, lider global în analytics, anunță deschiderea înregistrărilor pentru ediția din 2023 a hackathon-ului organizat de companie.

Cea mai nouă iterație a acestui concurs pentru dezvoltatori orientați către inovare vine după un an în care proiectele câștigătoare au oferit soluții pentru a proteja micii agricultori de impactul schimbărilor climatice sau pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități care trebuie să completeze formulare pe Internet, printre altele.

Participanții de anul acesta, oameni hotărâți să contribuie la schimbare, au colaborat pentru a aplica în viața reală soluțiile propuse de inteligența artificială și de sisteme avansate de analytics.

Hackathon-ul SAS 2023 este deschis pentru înregistrări, iar dezvoltatorii interesați să ia parte la această nouă ediție se pot înscrie accesând acest link.

SAS face apel către toate persoanele cu idei mărețe, experți în big data dar și novici deopotrivă, dezvoltatori, studenți, start-up-uri, dar și clienți și parteneri ai SAS, să creeze soluții ce pot fi introduse pe piață sau care pot fi integrate în propriile lor organizații. Hackaton-ul din 2022 a reunit peste 1.300 de persoane din 75 de țări; 70 de echipe reprezentând 135 de organizații s-au calificat, iar mai bine de 50 de echipe au prezentat studii de caz relevante în business.

Participanții la hackathon-ul SAS 2023 vor primi acces și la alte resurse, între care laboratoare virtuale de învățare, cursuri de formare și nu numai.

Doar 21% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au competențe digitale, conform statisticilor Dataversity; în paralel, doar 24% din forța de muncă la nivel global consideră că este complet competentă în sfera digitală. Multe persoane încă se străduiesc să înțeleagă ce beneficii poate aduce în lumea reală universul analytics – hackathon-ul SAS oferă inspirație și experiențe la prima mână pentru începătorii în segmentul ITC, dar și pentru cei care vor să-și îmbunătățească aptitudinile.

Dacă ești interesat să participi la ediția din 2023 a hackathon-ului SAS, te poți înregistra accesând această pagină. De asemenea, poți urmări noutăți în hub-ul hackerilor pregătit de către SAS, dar și folosind hashtag-ul #SASHackathon pe Twitter și pe LinkedIn.

Foto: Dreamstime