Revolut își extinde de săptămâna aceasta oferta de criptomonede către clienți și adaugă noi resurse educaționale la secțiunea Learn & Earn, care a fost deja descoperită de peste 2,6 milioane de utilizatori interesați de criptomonede (de la lansarea sa din iulie 2022).

Pe lângă diversitatea de resurse de formare disponibile în aplicație, Revolut își extinde oferta de token-uri cu: GMT, MINA, FIDA, RNDR, LPT, RAD, GODS, SUPER, UNFI, BOND, BLZ, GSTI. Astfel, din prima săptămână a lunii noiembrie 2022, clienții aplicației vor putea efectua tranzacții cu aproape 100 de criptomonede.

Learn & Earn și-a consolidat rolul de a transforma jargonul tehnic cripto într-o informație mai accesibilă pentru un public mai extins, iar 64% dintre utilizatorii Revolut pentru tranzacții cu criptomonede au descoperit pentru prima dată acest domeniu și prin intermediul acestor resurse educaționale.

Noile cursuri Learn & Earn au fost special create pentru a ajuta clienții să dobândească noi cunoștințe despre criptomonede, blockchain, cele mai populare tokenuri și protocoale.

Clienții din Regatul Unit și SEE, inclusiv România, care parcurg noul curs pot câștiga până la 10 euro (sau lire sterline, în funcție de piață) în token-uri 1INCH, după ce finalizează testul de cunoștințe inclus în pachetul educațional.

Premiul pe care fiecare client îl va primi în aplicație pentru finalizarea cursului este afișat în moneda locală la începutul fiecărei lecții, dar recompensa pentru parcurgerea completă a cursului și testului se va acorda după încheierea chestionarului și va fi exprimată în criptomoneda aferentă (de exemplu: 5 euro echivalent în criptomoneda 1Inch).


Noul curs cuprinde 3 lecții, cu un conținut diferențiat în funcție de conceptele cheie specifice schimburilor descentralizare, cum este și 1inch:

  • Prima lecție explică modul în care utilizatorii pot apela la schimburile descentralizate pentru a tranzacționa direct criptomonede (peer-to-peer), fără a apela la un intermediar (broker sau intermediar);
  • Al doilea curs se concentrează asupra modului în care 1inch reușește să obțină cele mai bune prețuri cu ajutorul algoritmului Pathfinder;
  • A treia lecție este despre organizațiile autonome descentralizate și modul în care acestea rezolvă problemele de guvernanță, permițând tuturor celor care sunt implicați în rețea - deținători, utilizatori, comunitate - să contribuie la luarea deciziilor.
„Atunci când am introdus cursurile Learn & Earn, ne-am propus să facem domeniul criptomonedelor mai accesibil publicului general. Rezultatele ne-au întrecut așteptările și suntem încrezători în impactul proiectului. Această nouă serie de lecții, dezvoltate alături de 1Inch Network, vor aduce mai multă claritate asupra diferitelor concepte din domeniul criptomonedelor. În același timp, suntem încântați să vedem interesul crescut al publicului față de criptomonede și tehnologia blockchain, în rândul unor categorii de vârste și pe piețe atât de diverse”, a spus Emil Urmanshin, Directorul general Cripto la Revolut.

Learn & Earn a atras mai ales public din categoria de vârste 18-34 de ani și aproape ⅔ din numărul celor care au urmat cursurile și au fost premiați la finalul testului de verificare a cunoștințelor fac parte din acest segment de consumatori.

Revolut intenționează să adauge mai multe cursuri Learn & Earn, până la finalul acestui an, și să ofere un acces extins clienților la resurse financiare care îi ajută să își gestioneze cât mai bine banii, prin intermediul tehnologiei și al instrumentelor inovatoare.

+

Revolut pune la dispoziția clienților produse diverse de gestionare a banilor, iar popularitatea funcționalităților legate de tranzacționarea criptomonedelor este în creștere continuă. În august, fintech-ul a anunțat că portofoliul său de criptomonede a depășit 80 de tokenuri, iar cu aceste 12 monede noi, oferta crește de nouă ori comparativ cu începutul anului 2021.

Tokenurile sunt disponibile pentru toți clienții, indiferent de plan, iar pentru a beneficia de comisioane mai avantajoase, utilizatorii Standard pot face upgrade la unul dintre planurile plătite. Clienții pot investi în jetoane cripto de la 1 euro.

Revolut explorează modalități de a introduce retragerile criptografice pentru clienții europeni, care ar putea, astfel, să își transfere jetoanele de la Revolut către portofelele și platformele de tranzacționare externe.

Ca parte a obiectivului de a transforma Revolut în cel mai sigur loc pentru a tranzacționa, utiliza și învăța despre cripto, aplicația comunică în mod regulat clienților că tokenurile cripto sunt active volatile și prețurile se pot schimba rapid.

Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede și, de asemenea, recunoaște că acestea pot să nu fie investiția potrivită pentru toată lumea. Astfel, Revolut își încurajează clienții să de documenteze despre diferitele criptomonede și riscurile și oportunitățile aduse de acestea, înainte de a cumpăra sau de a vinde.

Clienții ar trebui să se informeze din surse independente și să învețe diferențele dintre tokenuri, precum și să ia în considerare circumstanțele lor personale atunci când cumpără sau vând cripto. Criptomonedele sunt nereglementate. Fondurile nu sunt protejate și prețul lor este extrem de volatil. Câștigurile pot fi impozitate.

Foto: Revolut