Revolut a introdus 22 de tokenuri noi în platforma de investiții cripto din aplicație. Oferta actuală a fintech-ului conține peste 80 de criptomonede.

Anul trecut, numărul criptomonedelor disponibile în aplicație s-a multiplicat de 6 ori, de la 10 tokenuri, la începutul anului, la 60 de criptomonede la final de an.

Noile tokenuri pot fi tranzacționate în aplicație atât de utilizatorii din Regatul Unit, cât și de cei din Spațiul Economic European, iar printre ele se numără: tokenul Metaverse APE, două tokenuri DeFi - REQ, ETC, și o serie de alte criptomonede populare precum: CLV, FORTH, AVAX, SAND, GALA, AXS, JASMY, ENS, DASH, FLOW, IMX, CRO, IDEX, REN, SPELL, PERP, BICO, COTI, MLN.

„Acesta este un an important pentru produsul cripto și ne-am propus să extindem și mai mult oferta noastră, din dorința de a da clienților și mai mult control asupra resurselor lor financiare și pentru a le oferi acces în siguranță la noi instrumente și servicii construite în spațiul criptografic”, a spus Emil Urmanshin, Crypto General Manager la Revolut.

Există mai multe modalități de a cumpăra și vinde criptomonede pe Revolut: clienții pot configura un ordin stop sau o limită, astfel încât să nu fie nevoiți să cronometreze piața, sau să folosească funcția Cumpărare recurentă pentru a media volatilitatea.

Clienții pot, de asemenea, să apeleze la funcționalitatea de rotunjire și să direcționeze banii economisiți prin această funcție, atunci când fac cumpărături cu Revolut, către portofelul cu criptomonede.

+

În România, datele arată interesul în creștere al consumatorilor față de investițiile în criptomonede.

În primele șase luni ale anului, numărul clienților români Revolut interesați de criptomonede a crescut cu 15%, iar numărul tranzacțiilor a crescut cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Numai în iulie 2022, numărul românilor care au folosit Revolut ca să cumpere criptomonede a progresat cu 10%.

La finalul primului semestru al anului, TOP5 cele mai populare criptomonede printre utilizatorii Revolut erau: Ethereum (ETH, 25%), Bitcoin (BTC, 25%), Ripple (XRP, 8%), Cardano (ADA, 6%) și Solana (SOL, 5%).

+

Tokenurile sunt disponibile pentru toți clienții, indiferent de plan, iar pentru a beneficia de comisioane mai avantajoase, utilizatorii Standard pot face upgrade la unul dintre planurile plătite. Clienții pot investi în jetoane cripto de la 1 euro.

Revolut explorează modalități de a introduce retragerile criptografice pentru clienții europeni, care ar putea, astfel, să își transfere jetoanele de la Revolut către portofelele și platformele de tranzacționare externe.

Ca parte a obiectivului de a transforma Revolut în cel mai sigur loc pentru a tranzacționa, utiliza și învăța despre cripto, aplicația comunică în mod regulat clienților că tokenurile cripto sunt active volatile și prețurile se pot schimba rapid.

Revolut își încurajează clienții să de documenteze despre diferitele criptomonede și riscurile și oportunitățile aduse de acestea, înainte de a cumpăra sau de a vinde.

Clienții ar trebui să se informeze din surse independente și să învețe diferențele dintre tokenuri, precum și să ia în considerare circumstanțele lor personale atunci când cumpără sau vând cripto.

Criptomonedele sunt nereglementate. Fondurile nu sunt protejate și prețul lor este extrem de volatil. Câștigurile pot fi impozitate.

Sursă foto: Revolut