Revolut a lansat un nou produs, Conturi comune, care le permite clienților din Spațiul Economic European (SEE) să creeze un cont suplimentar care să aibă doi deținători, fie ei parteneri, soți, membri de familie sau prieteni.

Noul produs este disponibil odată cu versiunea 9.0 a aplicației pentru Android și IoS, care va mai aduce o serie de optimizări din perspectiva experienței consumatorului și un modul de chat în grup, direct în aplicație.

Revolut Conturi comune este un produs axat pe flexibilitate și incluziune, acoperind nevoile financiare diverse ale cuplurilor sau perechilor. Pentru crearea și configurarea conturilor comune, clienții nu trebuie să facă dovada că locuiesc împreună, să dea explicații sau să prezinte documente. Alături de contul pentru copii și adolescenți Revolut <18, Conturile comune pot fi principalul mod de a gestiona banii comuni în familie sau de a finanța proiecte care sunt derulate alături de parteneri, rude, colegi de cameră sau prieteni.

Pentru că tehnologia din digital banking ne permite azi nenumărate variante de gestionare a banilor, și conturile comune sunt tot mai des utilizate în diverse scopuri – pentru evenimente, pentru vacanțe și city-break-uri, pentru aniversări, banchete, petreceri sau momente importante din viața unei familii sau a unei echipe. Iar preferința românilor pentru astfel de conturi este evidentă – 73% dintre români declară că preferă conturile bancare comune cu partenerul de viață, iar 49% dintre respondenții la chestionar aplică deja acest principiu.

CITEȘTE ȘI: Revolut lansează un nou mod de a testa cum funcționează criptomonedele: Colecțiile Cripto

Mai puțin de 19% dintre respondenți ar prefera să-și păstreze conturile bancare și bugetele complet separate. În acest caz, procentul femeilor și, respectiv, cel al bărbaților sunt aproape egale (18% femei/ 20% bărbați) și tendința este vizibilă mai ales la consumatorii din segmentul 25-34 de ani (24%).

Un sfert dintre respondenți (25%) aleg compromisul: un cont comun pentru chirie și cheltuielile curente, dar un cont separat pentru toate celelalte cheltuieli. Femeile în special par să prefere această soluție (29% dintre respondente și 20% dintre respondenți).

La nivel european, 32% dintre respondenți sunt adepții conturilor comune, 26% ar dori să aibă și un cont comun, dar și unul separat, în timp ce 33% susțin că preferă conturile separate. Atât femeile, cât și bărbații preferă la fel de mult (58%) conturile comune sau o formă mixtă de a gestiona banii (cont comun și cont individual). Egalitate perfectă între genuri există, la nivel european, și în privința opțiunii evidente pentru conturi separate (33% femei vs 33% bărbați).