Revolut le oferă clienților săi din România și nu numai acces la un serviciu extern de calcul al taxelor și impozitelor datorate pentru veniturile realizate din criptomonede, la prețuri cu reduceri generoase.

Parteneriatul dintre Revolut și Koinly, o platformă cu renume în domeniu, îi va ajuta pe clienții români să calculeze mult mai ușor impozitele datorate și să piardă mai puțin timp cu aceste activități, care, de obicei, sunt realizate manual. În prezent, clienții Revolut pot tranzacționa peste o sută de criptomonede și 12 Colecții Cripto, direct din aplicație, sau își pot îmbunătăți cunoștințele despre token-uri cu ajutorul cursurilor Learn & Earn.

Accesul la acest serviciu extern de calcul al taxelor și impozitelor datorate pentru veniturile din criptomonede va completa oferta Revolut către milioane de clienți, la nivel mondial.

Pentru utilizatori, principalul avantaj este rapiditatea cu care se pot genera rapoartele pentru a se stabili nivelul impozitului și posibilitatea de a avea rapoarte integrate care să analizeze și tranzacțiile realizate prin alte platforme. Partenerul ales are expertiză în realizarea de rapoarte care acoperă tranzacții cu peste 1.700 de tokenuri, peste 170 de blockchain-uri, o sută de wallet-uri și este disponibil în 24 de piețe.

CITEȘTE ȘI: Revolut lansează un nou mod de a testa cum funcționează criptomonedele: Colecțiile Cripto

Serviciul poate fi accesat din secțiunea Criptomonede a aplicației. Clientul trebuie să apese pe link-ul către platforma Koinly și să se înregistreze, utilizând SSO (Single Sign-On). După sincronizarea tranzacțiilor realizate cu Revolut, clientul va putea să verifice tranzacțiile identificate și raportate și va fi informat în legătură cu prețul final al raportului.

Prețul variază în funcție de numărul de tranzacții cu criptomonede realizate de client atât în platforma Revolut, cât și în celelalte platforme selectate de client și i se aplică un discount care poate ajunge până la 60% .

După ce se achită serviciul, clientul poate să descarce raportului și să îl atașeze sau să îl integreze în declarația de impunere, conform legislației valabile în domeniul fiscal în piața unde clientul trebuie să achite impozitul pe veniturile realizate. 

Cum să cumpărați și să vindeți criptomonede pe Revolut?

Revolut Ltd., companie de origine britanică, pune la dispoziția consumatorilor un portofoliu extins de servicii financiare, inclusiv criptomonede. Sunt câteva modalități de a vinde și cumpăra criptomonede prin Revolut: clienții pot configura o limită de tranzacționare, astfel încât să nu fie nevoiți să urmărească piața, sau pot folosi funcționalitatea „Cumpărare recurentă” pentru a ține sub control volatilitatea portofoliului. Există, de asemenea, posibilitatea de a rotunji în criptomonede mărunțișul rezultat din achizițiile prin aplicație, în funcție de preferințele fiecărui client.

Tokenurile sunt disponibile pentru toți clienții, indiferent de plan, iar pentru a beneficia de comisioane mai avantajoase, utilizatorii Standard pot face upgrade la unul dintre planurile plătite. Clienții pot investi în peste o sută de jetoane cripto.

Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede și, de asemenea, recunoaște că acestea pot să nu fie investiția potrivită pentru toată lumea. Astfel, Revolut își încurajează clienții să de documenteze despre diferitele criptomonede și riscurile și oportunitățile aduse de acestea, înainte de a cumpăra sau de a vinde. Clienții ar trebui să se informeze din surse independente și să învețe diferențele dintre tokenuri, precum și să ia în considerare circumstanțele lor personale atunci când cumpără sau vând cripto.

Criptomonedele sunt nereglementate. Fondurile nu sunt protejate și prețul lor este extrem de volatil. Câștigurile pot fi impozitate.