Revolut duce mai departe misiunea de a le oferi clienților cele mai bune soluții pentru a-și gestiona banii și de învăța despre noi instrumente de investiții.

Astfel, Revolut își extinde oferta către clienții interesați de criptomonede cu o nouă funcție, Colecții Cripto, care devine valabilă pentru clienții din Regatul Unit și din Spațiul Economic European (SEE). Aceasta reprezintă o nouă modalitate de a testa, urmări, tranzacționa criptomonede sau de a dobândi noi cunoștințe despre tehnologia blockchain.

Ce sunt Colecțiile Cripto?

Prin Colecțiile Cripto, Revolut le propune clienților un sistem de grupare a celor peste 100 de tokenuri disponibile în aplicație, în categorii presetate, care au la origine criterii de organizare în funcție de tehnologia asociată fiecărei criptomonede și de modul de utilizare. Clienții au posibilitatea de a cumpăra o colecție și automat se vor repartiza în mod egal fondurile alocate acesteia între diferitele token-uri din aceeași Colecție (de exemplu, dacă se alocă 50 RON pentru o colecție formată din 10 tokenuri, fondurile de vor repartiza în mod egal către fiecare criptomonedă). Metaverse, NFTs, Layer 1 și Defi sunt câteva exemple de colecții care se regăsesc în aplicația Revolut.

CITEȘTE ȘI: Revolut, încă un pas spre statutul de bancă digitală globală: se conectează direct la SEPA

Un client poate, astfel, să urmărească evoluția unei colecții sau să investească simultan în mai multe tokenuri, în funcție de interesele sale. Noua funcție completează modulul educațional „Learn & Earn” și arată cum utilizatorii pot învăța despre tehnologiile din spatele tokenurilor, mai degrabă decât să urmeze o anume modă în industrie sau să se lase conduși de teama de a nu rata momentul (fenomenul „FOMO”).

„Cu ajutorul Colecțiilor Cripto, clienții pot descoperi noi tokenuri bazate pe diverse tehnologii și pot înțelege mai bine cum funcționează protocolul din spatele lor. De asemenea, funcția le permite utilizatorilor să selecteze ariile de interes pentru ei și să își împartă investiția între mai multe criptomonede, în loc să investească doar într-una singură. De exemplu, dacă un utilizator crede că un anumit domeniu va juca un rol important în viitor, dar nu știe cum să acționeze în raport cu această teorie, cu ajutorul Colecțiilor Cripto va putea să își direcționeze investițiile către mai multe criptomonede care sunt asociate domeniului de interes”, spune Narmin Ibadullayeva, Product Owner Crypto la Revolut.

Funcția este disponibilă pentru toate planurile și este nevoie de o investiție minimală de 1 GBP (6 RON) per token în colecție pentru utilizatorii Standard, de exemplu.

Cum se pot tranzacționa criptomonede cu Revolut?

Revolut Ltd., companie de origine britanică, pune la dispoziția consumatorilor un portofoliul extins de servicii financiare, inclusiv criptomonede. Sunt câteva modalități de a vinde și cumpăra criptomonede prin Revolut: clienții pot configura o limită de tranzacționare, astfel încât să nu fie nevoiți să urmărească piața, sau pot folosi funcționalitatea „Cumpărare recurentă” pentru a ține sub control volatilitatea portofoliului.

CITEȘTE ȘI: Revolut își extinde platforma de trading pentru clienții din Spațiul Economic European

Există, de asemenea, posibilitatea de a rotunji în criptomonede mărunțișul rezultat din achizițiile prin aplicație, în funcție de preferințele fiecărui client. Tokenurile sunt disponibile pentru toți clienții, indiferent de plan, iar pentru a beneficia de comisioane mai avantajoase, utilizatorii Standard pot face upgrade la unul dintre planurile plătite.

Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede și, de asemenea, recunoaște că acestea pot să nu fie investiția potrivită pentru toată lumea. Astfel, Revolut își încurajează clienții să de documenteze despre diferitele criptomonede și riscurile și oportunitățile aduse de acestea, înainte de a cumpăra sau de a vinde. Clienții ar trebui să se informeze din surse independente și să învețe diferențele dintre tokenuri, precum și să ia în considerare circumstanțele lor personale atunci când cumpără sau vând cripto. Criptomonedele sunt nereglementate. Fondurile nu sunt protejate și prețul lor este extrem de volatil. Câștigurile pot fi impozitate. Se aplică taxe pentru tranzacționare.