Fintech-ul german Vivid, prezent pe piața românească, investește în dezvoltarea platformei de tranzacționare după finanțarea de 100 milioane de euro atrasă care evaluează compania la 775 milioane de euro.

Prin lansarea Crypto 2.0, platforma financiară crește numărul de jetoane digitale pentru criptomonede la peste 100 de token-uri, ceea ce face oferta Vivid una dintre cele mai mari din Europa. Utilizatorii Vivid vor avea posibilitatea să tranzacționeze monede digitale și să le securitizeze pe o platformă custode, asigurată împotriva riscurilor de criminalitate informatică.

Mai multe funcționalități, cum ar fi accesul criptomonedelor și retragerea din portofele digitale, și alte caracteristici vor fi lansate în curând. Utilizatorii Vivid Prime au posibilitatea să tranzacționeze criptomonede fără comision.

Crypto 2.0 este disponibilă în Italia, Portugalia, România și Slovenia, iar celelalte piețe din UE în care fintech-ul german este prezent vor fi înrolate gradual pe parcursul primului semestru din anul 2022. Vivid a intrat în România în luna noiembrie a anului trecut și își propune să ajungă pe piața românească la un număr de 30.000 de clienți până la finele anului 2022.

Utilizatorii Vivid Money vor putea dona dintr-un total de 100 de criptomonede, pentru organizația Salvați Copiii, iar fintech-ul german va dubla fiecare donație realizată în platformă. Echipele organizației Salvați Copiii sunt pe teren, în proximitatea punctelor de frontieră cu Ucraina, și acordă asistență umanitară copiilor și familiilor acestora care se refugiază din calea războiului. Potrivit Salvați Copiii, mai mult de 7,5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina, în risc de a fi dislocați, separați de familie și expuși traumei, întreruperii educației și accesului la servicii medicale.

„Prin intermediul investiții fracționate, am deschis domeniul criptomonedelor la sute de mii de investitori. Prin Crypto 2.0 oferim acces direct investitorilor la piața crypto și la criptomonedele cumparate”, a spus Evgeniya Ignatenko, Business Lead Crypto în cadrul Vivid.

Axie Infinity, Shiba Inu – disponibile în platforma Vivid

Clienții Vivid vor putea investi în criptomonede într-un mod simplu și sigur începând cu suma de un euro, atât în criptomonede foarte cunoscute, ca Bitcoin, Ethereum și Cardano, dar și în monede digitale aflate în creștere, ca Axie Infinity, PancakeSwap, Tezos, și Shiba Inu. Prin intermediul Vivid Prime, tranzacționarea este gratuită, iar planul standard oferă o tranzacționare gratuită lunar, cu un comision de 1% la fiecare tranzacție.

Noul serviciu este disponibil datorită parteneriatului realizat de Vivid alaturi de Copper, compania din Marea Britanie care oferă servicii de custodie pentru mai mult de 400 de investitori instituționali. Custodia Copper - care găzduiește peste 450 de token-uri - asigură securitate maximă prin utilizarea unei tehnologii computaționale ce permite tranzacțiilor să fie semnate fără riscul dezvăluirii cheilor private. Toate activele sunt asigurate împotriva riscurilor informatice.

Lansarea Crypto 2.0 are loc după ce Vivid și-a extins platforma prin lansarea comunității Vivid Beat, care conectează utilizatorii aplicației din piețele europene prin intermediul conținutului (știri financiare, analize, rapoarte și conținut editorial). Astfel, investitorii aflați la început de drum vor investi într-un mod inteligent împreună cu utilizatorii cu experiență.

Postările vor fi disponibile în secțiunea Vivid Beat, împreună cu informații despre activele investiționale, acțiuni, ETF-uri, criptomonede și metale prețioase. În acest fel, investitorii au acces în aceeași pagină la informații și conținut despre portofoliul investițional și performanța lor financiară.

Vivid este prima platformă de servicii financiare care reunește într-o singură aplicație toate nevoile zilnice legate de bani. Vivid a fost fondată la Berlin în 2019 de Artem Yamanov și Alexander Emeshev și este formată dintr-o echipă internațională, înalt calificată, de peste 300 de angajați în birourile din Berlin, Dublin, Amsterdam și Moscova. Aplicația, serviciul pentru clienți și procesele de întreținere și dezvoltare ulterioară a aplicației au fost testate și premiate de TÜV-Süd. După numai un an, Vivid a strâns deja peste 200 de milioane de euro de la investitori renumiți, printre care Ribbit Capital și Greenoaks Capital, și este evaluată în prezent la 775 de milioane de euro.