VTEX, platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț la nivel global, este partenerul selectat de elefant.ro pentru dezvoltarea Elefant Marketplace, ceea ce a permis companiei înființate acum 12 ani să se integreze cu multipli comercianți terți și să-și extindă sortimentul de produse la peste 1,5 milioane.

Magazinele de tip marketplace reprezintă o tendință în plină ascensiune, iar platforma VTEX oferă această funcționalitate nativ. Cu toate acestea, proiectul elefant.ro a venit cu o provocare: magazinul online își dorea o soluție de marketplace care să funcționeze complementar platformei de comerț deja existente. Cu alte cuvinte, elefant.ro avea nevoie de o platformă headless care să ajute la înregistrarea, listarea și gestionarea unor comercianți, fără însă a schimba identitatea vizuală sau funcționalitățile existente în magazin.

O astfel de abordare a permis integrarea de noi comercianți în platforma Elefant.ro, fără a întrerupe funcționarea normală a magazinului online și fără a aduce schimbări pentru utilizatorii finali. Practic, cumpărătorii elefant.ro au avut acces la noi categorii de produse de la comercianți verificați, putând în același timp să-și continue achizițiile obișnuite.

„Arhitectura unică a acestui proiect nu este doar o premieră pe piața românească, cât și o dovadă a viziunii clienților VTEX. Prin transformarea naturală a magazinului într-un marketplace, elefant.ro a reușit să-și extindă baza de clienți, fidelizându-i în același timp pe cei existenți și oferindu-le mai multe sortimente de produse”, spune Cristi Movilă (foto), Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Printre principalele beneficii pe care Elefant Marketplace le aduce afacerilor care aleg acest canal de vânzare, dezvoltat pe tehnologie VTEX, se numără:

  • Acces la o gamă variată de categorii într-o singură platformă de vânzări online;
  • Comisioane avantajoase și multiple beneficii la vânzare a produselor pe Elefant Marketplace;
  • Compatibilitate API;
  • Comunicare constantă cu partenerii din marketplace inclusiv prin account manageri dedicați;
  • Acces la peste două milioane de cumpărători;
  • Trafic susținut prin investiții solide;
  • Acces la Seller Portal care îi ajută pe vânzători să gestioneze comenzile, să proceseze plățile și chiar să construiască o strategie de transport care poate include mai multe opțiuni de livrare și puncte de ridicare.

+

De mai bine de zece ani, platforma de comerț digital VTEX cu capabilități native permite comercianților din întreaga lume să devină marketplace-uri. Compania de tehnologie investește continuu în acest model de afaceri și a lansat recent noi funcționalități pentru marketplace-uri pentru a maximiza dezvoltarea comerțului și pentru a crește profitabilitatea fără costurile și riscurile asociate comerțului digital tradițional. Pentru a afla mai multe despre acest model de afaceri și despre modul în care această versiune simplifică configurarea și gestionarea operațiunii unui marketplace datorită capabilităților sale native și a unei rețele de peste 2.400 de piețe și vânzători complet integrate, vizitați bit.ly/VTEX22MarketplaceUpdates.