Deloitte și UiPath își extind alianța strategică globală prin introducerea unei noi metodologii de implementare a software-ului dezvoltat de SAP.

Metodologia creată prin extinderea acestei alianțe este bazată pe inteligența artificială (IA) și poate îmbunătăți eficiența procesului de transformare a businessului prin implementarea uneia dintre cele mai folosite soluții de ERP a SAP, SAP S/4HANA, ori a procesului de migrare către aceasta. De asemenea, aceasta contribuie la simplificarea și eficientizarea utilizării zilnice a soluției SAP de către companii.

Această colaborare combină expertiza Deloitte atât în transformarea businessului prin implementarea software-ului SAP, cât și în domeniul inteligenței artificiale, cu tehnologiile de automatizare și de inteligență artificială ale UiPath, prin soluții care pot îmbunătăți fluxurile de lucru ale companiilor, interfețele și experiențele pe care le oferă clienților lor.

Extinderea alianței ajută, de asemenea, companiile să-și accelereze procesele de migrare către cloud și de automatizare a sistemelor, inclusiv prin soluții bazate pe IA. De altfel, Deloitte este recunoscută la nivel global ca furnizor de top al soluțiilor SAP și de IA.

„Transformarea businessului prin implementarea unei noi platforme ERP sau prin migrarea la o versiune nouă este probabil unul dintre cele mai complexe proiecte prin care poate trece o companie, deoarece poate necesita numeroase tipuri de resurse, modificări semnificative ale proceselor interne și o durată mare timp. Prin urmare, asistența specializată în adaptarea proceselor interne și în implementarea și operarea acestor tehnologii reprezintă o zonă în care expertiza noastră este foarte solicitată. Datorită extinderii acestei alianțe, companiile vor beneficia de o combinație între soluția UiPath de automatizare bazată pe inteligență artificială, experiența vastă a Deloitte în implementarea proceselor ample de transformare tehnologică și capacitatea platformei SAP de a oferi soluții inteligente, interconectate, cu o gamă largă de aplicații", a spus Andrei Ionescu, Consulting Market Leader, Deloitte România.

Alianța Deloitte-UiPath, anunțată în 2019, a fost inițiată pentru a permite dezvoltarea și implementarea comună a soluțiilor de automatizare robotizată a proceselor (robotic process automation – RPA) și s-a extins ulterior în domenii precum definirea strategiei privind inteligența artificială și implementarea de programe de automatizare inteligentă (intelligent automation - IA) care ajută companiilor în procesele de digitalizare și de modernizare.

Acestea pot obține astfel un avantaj competitiv prin optimizarea proceselor de afaceri și prin reducerea timpului petrecut pentru îndeplinirea sarcinilor manuale, care necesită numeroase resurse.

La nivel global, Deloitte este recunoscută de mai mulți ani ca lider în consultanța în tehnologie și în consultanța pentru transformarea digitală - acoperind toate domeniile, de la strategie și inovație la operațiuni IT -, inclusiv prin parteneriate cu AdobeAppleFacebookAmazon, SAP, SalesforceUiPath și alți giganți din domeniul tehnologiei.

Foto: Dreamstime