Raiffeisen Bank anunță numirea lui Mihail Ion la conducerea Diviziei Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală, ulterior unei decizii în acest sens a Consiliul de Supraveghere al instutiției bancare. 

„Sunt sigur că Mihai va face o treabă foarte bună ca vicepreședinte al Diviziei Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală. Mihai este în echipa Raiffeisen de 20 de ani, cunoaște bine banca, a condus cu succes direcții, divizii sau subsidiare ale grupului și vine pe noua poziție cu energie și idei pentru succesul nostru în următorii ani. Crearea acestui rol extins, cu accent pe planificarea financiară, este parte din strategia noastră de a fi cei mai buni consultanți pentru clienții noștri și pentru nevoile lor financiare. Îmi doresc să avem o echipă valoroasă de consiliere pentru clienții noștri. Rămâne să ne completăm echipa de management cu un nou CFO, proces care se afla deja în derulare”, a precizat președintele și CEO-ul Raiffeisen Bank, Zdenek Romanek.

Mai exact, până în prezent, Mihail Ion a fost membru în conducerea executivă a băncii, în calitate de CFO (Chief Financial Officer), rol pe care l-a exercitat din mai 2017. În cei 20 de ani în echipa Raiffeisen, Mihail Ion a fost, timp de 10 ani, și CEO-ul subsidiarei Raiffeisen Asset Management, încă cu 2005.

Nominalizarea lui Mihail Ion va deveni efectivă doar după obținerea tuturor avizelor necesare, precum și a autorizării din partea Băncii Naționale a României, iar responsabilitățile diviziei pe care o va conduce includ asistarea clienților persoane fizice, „din toate segmentele de venit”, să aibă o viață financiară „cât mai bine administrată”, potrivit Raiffeisen.

“Vom dezvolta in continuare propunerea noastra de valoare pentru clientii care doresc sa stabileasca si atinga obiective financiare de termen scurt, mediu sau lung, prin cresterea gradului de utilizare a produselor de economisire, invesire, pensii si asigurari si extinderea gamei de instrumente ce pot fi folosite in acest sens. Intr-un context economic marcat de incertitudine si inflatie in crestere, planificarea finantelor personale devine mai importanta decat oricand”, a explicat Mihail Ion.

Povestea acestuia în cadrul Raiffeisen a început, însă, încă din februarie 2002, de când a obținut poziția de manager al departamentului de cercetare din cadrul Diviziei Trezorerie și Piețe de Capital.

Din 2015, Ion a revinit în cadrul băncii, în calitatea de director executiv al Diviziei aferente Corporațiilor, acolo unde s-a ocupat de corporațiile medii și de sectorul public. 

În prezent, conducerea executivă a Raiffeisen Bank este formată din șase membri ai Directoratului: Zdenek Romanek (Președinte & CEO), Mihail Ion (Vicepreședinte Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală), Vladimir Kalinov (Vicepreședinte Retail), Cristian Sporis (Vicepreședinte Corporații), Mircea Busuioceanu (Vicepreședinte Risc -CRO-) și Bogdan Popa (Vicepreședinte Operațiuni și IT -COO-).

Credit foto: Raiffeisen