Cursul Cryptoverse Academy, care cuprinde toate nișele existente în momentul actual în domeniile legate de tehnologia blockchain, cât și tranzacționare pe piețele financiare reglementate și cele nereglementate, își anunță oficial lansarea pe data de 5 mai. Cursul vine în sprijinul persoanelor interesate de criptomonede, în contextul în care mai bine de 8 din 10 români cu acces la internet (84%) intenționează să dețină astfel de monede, potrivit unui studiu recent al Ipsos.

Mai mult, mai bine de jumătate dintre dintre investitorii în cea mai cunoscută criptomonedă (Bitcoin) sunt în pierdere (55%), conform Cryptoverse. În plus, cei mai mulți dintre cei care își investesc economiile în criptomonede sau NFT-uri, în speranța unor câștiguri mari și rapide, comit o serie de greșeli care duc la diminuarea sau chiar pierderea sumelor investite.

„Cele mai comune greșeli ale celor care investesc în active digitale sunt lipsa unui plan și a unei strategii de investiții, documentarea insuficientă înaintea realizării investițiilor și asumarea unor riscuri prea mari. Am văzut oameni care și-au investit toți banii pe care îi aveau, care au cumpărat monezi virtuale, fără să dețină informațiile necesare unor astfel de investiții. [...] Cheia succesului stă în informare, documentare și planificare”, pledează Mihai-Cristian Voiculescu, co-fondator al Cryptoverse Academy.

Astfel, Mihai-Cristian Voiculescu si Răzvan Păhuță, doi experți în tranzacționare în piețele reglementate și în cele nereglementate, deținători ai unui grup de investiții care a generat în 2 ani profituri de peste 1,2 milioane de dolari, au creat Cryptoverse Academy. 

Aceasta este prima platformă de e-learning din România care conectează și integrează experiența tradițională de învățare, cu potențialul ne-explorat al tehnologiei blockchain, prin intermediul a peste 30 de ore de materiale video, structurale în șase module, destinate aprofundării cunoștiințelor cursanțilo în acest domeniu. 

„Am dorit să creăm un cadru în care oamenii să aibă oportunitatea de a acumula dintr-un singur loc toate informațiile care îi vor ajuta să devină liberi financiar. Personal, consider că informațiile regăsite pe platforma de e-learning vor contura și forma următorii antreprenori de succes din România. Prin ecosistemul creat, Cryptoverse Academy va ajunge în scurt timp un lider pe piața din România în domeniul educației financiare, al tehnologiei blockchain, tranzacționării piețelor reglementate și nereglementate, NFT-urilor și finanțelor descentralizate”, explică Răzvan Pahuță, co-fondator al Cryptoverse Academy.

Aproape 40% dintre adulții cu acces la internet din România dețin criptomonede, iar aproximativ 20%, NFT-uri, conclude același studiu Ipsos, în timp ce dinamica deținerii de criptomonede în România a înregistrat o creștere de 316% în ultimii 3 ani.

Cryptoverse Academy este un proiect de e-learning în domeniul educației financiare, demarat de Mihai-Cristian Voiculescu și Răzvan Păhuță. Printre domeniile pe care le va acoperi CryptoVerse Academy se numără Lean2Earn, NFT, DeFi, Launchpad sau Web 3.0. Platforma țintește să devină cea mai mare platformă destinată educației financiare cu conținut dedicat utilizatorilor din România. 

Sursă foto: 117620665 © Josefkubes | Dreamstime.com