Bittnet (BNET), grup de companii IT listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, anunță venituri „consolidate” de 33,1 milioane de lei în primul trimestru din 2022, care reprezintă o creștere cu 62% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„La nivelul Grupului putem spune că, în prezent, nu resimțim noua criză geopolitică provocată de războiul din Ucraina, cererea de servicii și soluții IT fiind consistentă la nivelul fiecărei companii. Funcționăm însă în contextul post-pandemic care a marcat ultimii doi ani, respectiv termene extinse de livrare pentru componentele hardware, care atrag la rândul lor o întârziere în livrarea serviciilor de infrastructură. În rezultatele T1 2022, o contribuție semnificativă o au proiectele de tip <backlog> câștigate și semnate în 2021, dar ale căror termene de livrare au condus la finalizarea acestora în prima parte a anului 2022. Rezultatele obținute în primele trei luni ale anului ne întăresc convingerea cu privire la ținta de venituri de 500 de milioane de lei, la care ne propunem să ajungem până la finalul anului 2024”, precizează CEO-ul și co-fondator-ul Bittnet Group, Mihai Logofătu.


Bittnet a înregistrat o rată medie anualizată de creștere (CAGR) de 45% la nivelul veniturilor, de 57% la nivelul activelor, 80% la nivelul capitalurilor proprii, 100% la nivelul profitului și un ROE mediu anual de peste 40%.

În plus, marja brută a atins, în trimestrul 1, suma de 6,5 milioane de lei, cifre cu 2,5 milioane de lei mai mult decât în 2021, în timp ce rezultatul operațional s-a îmbunătățit cu 0,55 milioane de lei, înregistrând „în premieră” o valoare aproape de zero – minus 0,25 milioane de lei, conform Bittnet.

Divizia de Tehnologie (Dendrio, IT Prepared, Elian, Nenos, Nonlinear, ISEC și GRX) raportează venituri de 28,5 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 60% față de T1 2021. Marja brută a acestui departament a crescut cu 61% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul ponderii crescute a serviciilor cu valoare adăugată mare în veniturile diviziei. Acest lucru a condus la creșterea cu 133% a profitului operațional, până la valoarea de 0,66 milioane de lei. 

Mai exact, în trimestrul 1 a existat o cerere „susținută” pentru toate tipurile de servicii oferite de această divizie – implementarea de infrastructuri IT complexe, securitate cibernetică, servicii de tip managed, aplicații pentru mediul de afaceri și aplicații software și de inteligență artificială, potrivit Grupului. Astfel, doar la nivelul serviciilor a fost înregistrată, în T1 2022, valoarea de 9,4 milioane de lei, în creștere cu 130% față de T1 2021.

Cât despre divizia de tehnologie, în primele trei luni ale anului, Grupul a finalizat negocierile privind investițiile în TopTech și 2Net Computer, despre care Future Banking a scris, în detaliu, aici și aici. Cele două companii se vor alătura Dendrio în segmentul de Cloud & Infrastructure, odată cu obținerea autorizării din partea Consiliului Concurenței. Bittnet se așteaptă ca finalizarea celor două tranzacții să aibă loc pe parcursul lunii iunie, urmând ca rezultatele financiare consolidate să se observe începând cu trimestrul 3 din 2022.

Divizia de Educație, pe de altă parte, care include Bittnet Training, Equatorial, Computer Learning Center (CLC) și The eLearning Company, a realizat în T1 2022 aproximativ 30% din bugetul stabilit pentru acest an, ceea ce reprezintă cel mai bun început de an de până acum. Această divizie a înregistrat vânzări de 4,6 milioane de lei, o creștere cu 120% față de perioada similară a anului trecut. În primele trei luni ale anului, au fost livrate 130 de clase pentru un număr de 1.114 cursanți – o medie de aproximativ 9 studenți/clasă. În paralel, divizia a continuat să își extindă portofoliul de produse și servicii, adăugând un nou vendor în portofoliu – EC Council. 

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

Credit foto: Bittnet Group