Libra Internet Bank a lansat Creditul Fermierului, prin care antreprenorii din agricultură pot obține până la 10 milioane de lei. Dobânda ce revine fermierilor este fixă, de 1,95% pe an. Restul dobânzii, echivalent cu valoarea variabilă a indicelui ROBOR 3M, este suportată, pe toată durata creditului, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Prin acest credit, destinat finanțării capitalului de lucru, fermierii pot accesa până la 10 milioane de lei, pe o perioadă de cel mult 5 ani, cu multiple variante de garanții (80% Fondul de Garantare a Creditului Rural, 80% sub forma unui teren agricol sau 100% depozit colateral).

„Ca bancă specializată în finanțarea afacerilor din agricultură, suntem bucuroși să putem oferi fermierilor acest credit, printr-un parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural. Creditul Fermierului are condiții extrem de avantajoase, atât în privința dobânzii, cât și a garanțiilor acceptate. Iar Libra Internet Bank le oferă antreprenorilor din agricultură nu doar un acces simplu și rapid la această soluție de a acoperi costul capitalului de lucru, ci și sfaturi financiare, astfel încât aceștia să ia cele mai bune decizii pentru afacerile lor”, a spus Elena Ionescu, Director Divizia Fonduri Europene Libra Internet Bank.

În varianta fără garanții, Creditul Fermierului de la Libra permite o finanțare de până la 500.000 de lei, pe o perioadă de cel mult 12 luni.

Comisionul de rambursare anticipată pentru Creditul Fermierului este de 0%.

Beneficiarii creditului trebuie să fie antreprenori în domeniul agricol, deținători de IMM-uri, întreprinderi mici cu capitalizare medie sau întreprinderi mari (CAEN-uri: 011, 012, 013, 014, 015).