Libra Internet Bank va furniza Raiffeisen Digital Bank tehnologie bancară pentru sistemele de plăți - inclusiv IBAN-uri românești - pentru ca banca digitală, o subsidiară a Raiffeisen Bank International AG, să ofere servicii clienților din România.

Raiffeisen Digital Bank a lansat pe piața din România un produs de cont curent digital, simplu și ușor de utilizat. Contul vine cu un card de debit virtual Visa Gold, care poate fi conectat instant la portofele digitale. Banca nu percepe taxe de cont, comisioane de transfer sau taxe ATM.

„Lansarea Raiffeisen Digital Bank în Romania a fost posibilă prin expertiza echipei Raiffeisen Digital, dar și a partenerilor cu care colaborăm. Suntem încântați să fim parteneri cu Libra Internet Bank pentru a oferi clienților noștri din Romania servicii bancare digitale rapide și convenabile”, a spus Sorin Stanciu, Country Manager pentru România la Raiffeisen Digital Bank.

Libra Internet Bank oferă IBAN-uri românești pentru clienții Raiffeisen Digital Bank și acces rapid la sistemul local de plăți interbancare. Astfel, clienții Raiffeisen Digital Bank pot face transferuri bancare și să încaseze bani, într-un mod rapid și sigur, fără să plătească vreun comision.

„Acest nou parteneriat din domeniul fintech, între Libra Internet Bank și unul dintre cei mai importante branduri bancare din Europa Centrală și de Est ne onorează. Este, în același timp, o recunoaștere pentru tehnologia bancară de ultimă generație dezvoltată de Libra, pe care am arătat că o putem exporta cu succes la nivel internațional”, a afirmat și Cristina Mahika-Voiconi, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank a fost alegerea naturală și pentru alte fintech-uri prezente în România, cum ar fi Wise, Revolut, Paysera, TransferGo, Monese și altele. Toate aceste companii au optat pentru expertiza Libra Internet Bank în domeniul tehnologiei bancare, ca parte esențială a operațiunilor pe care le au în România.

 Foto: Dreamstime