Libra Internet Bank și Prima Development Group au încheiat un acord de finanțare în valoare de 16,8 milioane de euro, pentru construirea primei faze a proiectului Prima Vista, situat în zona de nord a Bucureștiului.

Faza 1 a proiectului va cuprinde două clădiri cu un total de 242 de apartamente. Finalizarea acestei prime etape este programată pentru primăvara anului 2024, lucrările fiind deja demarate de către dezvoltator.

„Continuăm să sprijinim direct dezvoltarea sectorului imobiliar din România. Numai în ultimii trei ani, aproape 21.000 de apartamente, echivalentul unui oraș ce poate găzdui peste 40.000 de locuitori, au fost construite cu finanțare Libra Internet Bank. Prin această nouă finanțare, suntem bucuroși să ne sprijinim partenerii de la Prima Development în construirea unui proiect cu mare impact în dezvoltarea acestei zone economice esențiale din București”, a spus Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

+

Amplasat pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, proiectul rezidențial Prima Vista va fi dezvoltat în două faze pe un teren de 12.000 mp și va fi format din patru clădiri ce vor însuma 482 de apartamente dotate cu sisteme Smart Home și tehnologii de ultimă generație.

Proiectul include și spații comerciale, precum magazine, cafenea sau farmacii, dar și spații destinate rezidenților care vor să-și mute afacerea mai aproape de casă. La finalizare, Prima Vista va fi proiectul rezidențial cu cel mai mare număr de stații de încărcare de tip fast-charge pentru mașinile electrice din București, cu peste 60 de locuri de parcare astfel echipate. 

„Bucureștiul încă are un potențial neexploatat atunci când vorbim despre imobiliare, iar obiectivul nostru este să contribuim, prin proiectele pe care le dezvoltăm, la creșterea calității locuirii în acest oraș. Prima Vista este un proiect de referință pentru noi, care se diferențiază prin funcționalitate și concept arhitectural și care va aduce valoare adăugată zonei Fabrica de Glucoză, un nou pol de interes pe harta orașului. Parteneriatul cu Libra Internet Bank este încă o confirmare a implicării noastre sustenabile în dezvoltarea orașului, precum și o garanție a modului responsabil în care construim”, a adăugat Adrian Stoichină, COO Prima Development Group. 

+

Prima Development Group este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Oradea și unul dintre cei mai activi din România, după numărul de unități rezidențiale livrate anual, cu 10 proiecte în derulare în prezent.

Compania și-a început activitatea în 2005, în Oradea, acolo unde a livrat până acum peste 3.000 de apartamente în imobile cu o valoare totală cumulată de peste 180 de milioane de euro.

Din 2017, compania a dezvoltat în București proiectele rezidențiale Boemia Apartments și Core Timpuri Noi.