Integrarea Idea::Bank în grupul Financiar BT a intrat în etapa finală. De luni, 13 iunie 2022, va fi finalizată cesiunea către Banca Transilvania a unei părți din contractele încheiate între Idea::Bank și clienții săi.

Ce înseamnă perioada următoare pentru clienții Idea::Bank care vor lucra cu BT:

  • 10 iunie – ultima zi în care pot face operațiuni prin Idea::Bank și în care pot fi folosite cardurile Idea::Bank (până la ora 17) și aplicația Idea::myBank (până la ora 13).
  • Între 11 – 13 iunie nu pot face nicio operațiune prin Idea::Bank deoarece are loc transferul datelor clienților Idea::Bank la BT.
  • Din 14 iunie – Clienții Idea::Bank cesionați devin clienți ai Băncii Transilvania. 

Clienții Idea::Bank transferați la BT vor avea un nou IBAN pentru cont. Modalitățile prin care poate fi aflat sunt prezentate inclusiv pe pagina dedicată clienților Idea de pe siteul BT, și anume: sucursalele și agențiile BT, Call Center, BT Pay, BT Visual Help și NeoBT. Pentru companii, acesta poate fi generat online, pe site-ul Băncii Transilvania. 

De asemenea, clienții Idea::Bank au la dispoziție o echipă Call Center dedicată a Băncii Transilvania, iar detaliile de contact le puteți găsi pe site-ul BT.

BT a anunțat în octombrie 2021 cumpărarea întregului pachet de acțiuni în cadrul Idea::Bank, Idea::Leasing și Idea::Broker de Asigurare, fiind a treia achiziție bancară făcută de Banca Transilvania.

Idea::Bank va rămâne entitate juridică, parte din Grupul Financiar BT, va avea brand nou și va deveni hub digital în cadrul căruia vor fi dezvoltate soluții de banking online.

Idea::Bank este a treia banca achiziționată de Banca Transilvania, după Bancpost (2018) și Volksbank Romania (2015).

Sursă foto: Photo 243314752 / Banca Transilvania © Alpar Benedek | Dreamstime.com