FlowX.AI, platforma low-code/no-code care oferă soluții digitale mediului de afaceri, anunță că se alătură ecosistemului de parteneri IBM Cloud pentru Servicii Financiare, care este conceput pentru a controla riscurile din lanțul digital printr-un set comun pe zona de securitate la care aderă întregul ecosistem.

„Numai industria bancară cheltuiește peste 200 de miliarde de dolari pe an pe tehnologie și 85% din aceste bugete se duc pentru mentenanța infrastructurii și pentru actualizări în zona de reglementare. Organizațiile sunt profund afectate de provocările generate de viteza, costurile și fiabilitatea din dezvoltările digitale. Cu FLOWX.AI adresăm o problemă dureroasă și costisitoare cu care se confruntă nu numai piața serviciilor financiare, ci și mediul de business, în general: sistemele legacy sunt principalul impediment pentru care companiile nu pot construi experiențele digitale sau noile modele de business digitale pe care clienții le așteaptă. Parteneriatul cu IBM Cloud pentru Servicii Financiare va contribui la accelerarea prezenței produsului nostru la nivel global”, spune Ioan Iacob, CEO și cofondator FlowX.AI.

Mai exact, FlowX.AI va colabora cu IBM Cloud for Financial Services (RO: IBM pentru Serviciile Financiare) pentru a-i sprijini pe parteneri în accelerarea interacțiunilor cu instituțiile din industria serviciilor financiare. 

Cloud-ul IBM pentru Serviciile Financiare este conceput să servească companiilor de servicii financiare în demersurile pe care le fac pe zona de reglementare, securitate și fiabilitate. Mai mult, ecosistemul de parteneri IBM alimentează mediile de cloud hibrid și îi ajută pe clienți să-și gestioneze și să-și modernizeze fluxurile, de la bare metal la multi cloud și platforme intermediare prin Red Hat OpenShift, cea mai importantă platformă Kubernetes adresată organizațiilor.

Acesta este primul cloud din industrie pregătit pentru serviciile financiare și utilizează a patra generație de capabilități ale IBM, precum și funcția de criptare „Keep Your Own Key”, oferită de IBM Cloud Hyper Protect Services pentru a-i ajuta atât pe parteneri și pe clienți să aibă control asupra datelor, cât și să le ofere instituțiilor financiare un mediu sigur de interacțiune. 

Piața soluțiilor hibride de Cloud, previziuni în creștere

Industria serviciilor financiare are o pondere importantă în piața soluțiilor hibride de cloud estimată la o mie de miliarde de USD și se așteaptă ca aceasta să crească cu aproximativ 20 de procente până în 2024. Concluziile unui studiu intern al IBM spun că zona de Cloud va reprezenta 60% din oportunitățile de piață, pe măsură ce instituțiile financiare accelerează inovația pentru a împlini așteptările mai mari ale consumatorilor, pentru a oferi servicii consistente pe fondul provocărilor de tipul contextului pandemic și pentru a gestiona ușor complexitatea reglementărilor. De asemenea, un studiu recent derulat de Censuswide pentru IBM în Marea Britanie arată că 88% dintre companiile din sectoarele reglementate, inclusiv cele din serviciile financiare, au adoptat sau au în plan să adopte platforme de cloud pentru a accelera transformarea digitală. Această tendință este alimentată de nevoia instituțiilor din aceste industrii de a preîntâmpina provocările de securitate și compliance pentru a inova, iar studiul IBM confirmă aceste direcții. 45% dintre repondenți consideră că reglementările sunt principala barieră pentru transformarea digitală, iar 43% sunt preocupați de provocările legate de securitate.

Ce este FlowX.AI?

FlowX.AI este o platforma de dezvoltare digitală bazată pe low-code/no-code, care e concepută pentru a sprijini companiile în implementarea unor soluții digitale într-un timp foarte scurt, de maxim 10 săptămâni, la un cost redus. Acestea pot fi ulterior scalate, în funcție de nevoile clienților, datorită arhitecturii „moderne” pe care platforma o utilizează, precum și a software-ului care folosește inteligență artificială.

De asemenea, platforma permite o reinventare și o modernizare „rapidă” și „fără dificultăți” a sistemelor legacy, în locul abordării tipice de înlocuire a sistemelor, care are un risc ridicat de afectare a funcționării business-ului, potrivit companiei.

Sursă foto: FlowX.AI