Electrica Furnizare a semnat un parteneriat cu fintech-ul românesc Finqware pentru accesarea serviciilor oferite de platforma FinqTreasury, ce are la bază tehnologia de tip open banking.

Platforma asigură centralizarea şi vizualizarea în timp real a tuturor conturilor bancare ale companiei, oferind totodată posibilitatea gestionării soldurilor şi tranzacţiilor bancare într-o singură bază de date.

„Prin semnarea acestui nou parteneriat, Electrica Furnizare a realizat încă un pas important în demersul de digitalizare a operaţiunilor curente, optimizarea activităţii din cadrul Diviziei Financiare fiind un rezultat imediat al utilizării platformei FinqTreasury. De altfel, diminuarea timpilor alocaţi proceselor de lucru precum şi creşterea performanţei angajaţilor reprezintă preocupări constante ale managementului companiei", spune Ruxandra-Mădălina Rusu, director Divizia Financiară Electrica Furnizare.

„Platforma aduce beneficii în mod particular ariei de operaţiuni trezorerie în cadrul căreia este esenţial un mod de lucru eficient pentru susţinerea procesului decizional aferent tranzacţiilor zilnice ale companiei", completează Ruxandra-Mădălina Rusu.

La rândul său, Cosmin Cosma, CEO al Finqware, a precizat că s-a reuşit conectarea majorităţii băncilor cu care lucrează compania în doar câteva ore iar creşterea eficienţei operaţionale a unei companii ca Electrica Furnizare aduce o îmbunătăţire a serviciilor la nivelul clientului final.

„Ne bucurăm să vedem din ce în ce mai multe companii medii şi mari din România care adoptă noile tehnologii bancare reglementate de Comisia Europeană. Evident că funcţionarea platformei FinqTreasury depinde de evoluţia tehnologică a întregului sistem bancar românesc şi observăm că am reuşit împreună cu băncile să ajungem la o performanţă a serviciilor de open banking mult peste nivelul de acum un an când am început. În cazul de faţă ne-am bucurat că am reuşit conectarea majorităţii băncilor cu care lucrează compania în doar câteva ore, prin platformele de API reglementate ale acestora, cu doar câteva excepţii. Până la urmă, creşterea eficienţei operaţionale a unei companii ca Electrica Furnizare aduce o îmbunătăţire a serviciilor la nivelul clientului final", a precizat Cosmin Cosma.