Finqware, un startup fintech specializat în Open Banking, a anunțat astăzi disponibilitatea FinqTreasury pe Microsoft AppSource, un marketplace online care oferă soluții personalizate pentru diverse linii de business.

Prin intermediul hub-ului său de interogare si agregare a datelor financiare din bănci, prin tehnologia Open Banking API, FinqTreasury este poziționată în mod unic ca o soluție preferată de gestionare a fluxurilor de numerar si de import în ERP a extraselor bancare în timp real, pentru întreprinderile medii și mari.

Acesta oferă deja o acoperire bancară extinsă în România și Croația, iar până la sfârșitul anului 2022, va acoperi întreaga regiune Europa Centrala si de Est, oferind atât informații despre conturi, cât și servicii de inițiere a plăților.

„Suntem mai mult decât bucuroși să vedem că platforma noastră FinqTreasury, care va fi lansată în curând, a fost deja binevenită pentru a fi listată pe Microsoft AppSource. Credem în colaborarea cu Microsoft ca un pilon important în dezvoltarea noastră viitoare și așteptăm cu nerăbdare să monetizăm cu beneficii reciproce sinergiile dintre cele două companii", a menționat Cosmin Cosma, Cofondator și CEO Finqware.

În doar un an de la aderarea la programul Microsoft for Startups, Finqware și-a câștigat statutul de Co-sell Ready, ceea ce ii permite să colaboreze cu echipele de vânzări și cu partenerii Microsoft, pentru a genera oportunități de vânzări într-o comunitate vastă de clienți gestionați de Microsoft, accelerându-și creșterea afacerii.

La rândul său, Toby Bowers, General Manager, Business Applications Group, Microsoft Corp. a spus că organizația se bucură să primească FinqTreasury în cadrul Microsoft AppSource, pentru că oferă partenerilor o expunere excelentă la clienții cloud din întreaga lume.

„Microsoft AppSource oferă soluții de la parteneri, cum ar fi FinqTreasury de la Finqware, pentru a ajuta clienții să își îndeplinească nevoile mai rapid."

Cu sediul în București, Finqware a fost înființată în 2018 de o echipă de pasionați de fintech, fiecare cu o experiență solidă fie în domeniul bancar, fie în infrastructura critica IT pentru corporații.

Susținută de investitori instituționali precum Elevator Ventures, Raiffeisen International venture capital arm și Gapminder, Finqware lucrează pentru cele mai mari bănci din Europa Centrală și de Est, precum Banca Transilvania, Alpha Bank, CEC Bank și OTP, are un Seal of excellence din partea Comisiei Europene și este susținută de Microsoft pentru Startup-uri.

Finqware este prima companie de tehnologie care a permis Open Banking în producția reală din Croația și România.

Sursă foto: Finqware