NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a integrat API-ul (Application Programming Interface) global CitiConnect, soluție concepută de Citibank, în platforma financiară de automatizare a trezoreriei, FinqTreasury, dezvoltată de compania fintech Finqware.

Aceasta este prima integrare live, de succes, a conectivității API CitiConnect cu o platformă fintech din România și Bulgaria, fiind una dintre primele din Europa Centrală. Astfel, NEPI Rockcastle beneficiază de vizibilitate deplină și în timp real asupra tuturor conturilor și tranzacțiilor bancare care se desfășoară la nivelul grupului.

NEPI Rockcastle are ca obiectiv încheierea unor parteneriate solide cu start-up-uri fintech din Europa Centrală și de Est. Aceste colaborări vor furniza soluții pentru nevoile de dezvoltare și modernizare ale businessului. Parteneriatul cu Finqware reprezintă încă un pas în această direcție strategică, care vizează îmbunătățirea operațiunilor de trezorerie ale grupului și crearea de noi oportunități pentru schimbul de experiență și pentru inovare.

CITEȘTE ȘI: Finqware, plată pașaportată în 29 de țări europene

Pe măsură ce companiile din Europa Centrală se extind pe noi piețe, Citi le susține creșterea, oferind o experiență bancară integrată și în timp real. Citi oferă o gamă largă de soluții digitale pentru a permite creșterea, operarea rapidă pe noi piețe și pentru a asigura o experiență mai bună utilizatorilor. Soluția CitiConnect oferă peste 90 de API-uri atât pentru servicii bazate pe date, cât și pentru tranzacții.

Serviciile furnizate includ rapoarte, informații FX în timp real și servicii de cont, cum ar fi extrase de cont, orare de funcționare sau dovada plăților.

„Soluțiile Citi de integrare digitală joacă un rol esențial în a ajuta clienții să-și atingă obiectivele și să navigheze într-o industrie în continuă transformare. Funcționalitățile aplicației noastre ne permit să sprijinim clienții în parcursul de transformare digitală și să activăm avantajele operaționale și financiare rezultate dntr-o economie digitală 24/7, care funcționează din ce în ce mai mult cu informații în timp real", spune Andrei Stoian - TTS Country Head la Citibank Europe plc, Bulgaria Branch.

Finqware, o companie fintech europeană cu sediul în România, autorizată ca instituție de plată sub directiva PSD2, a lansat anul trecut platforma sa de automatizare a trezoreriei bazată pe cloud – FinqTreasury și a integrat API-ul CitiConnect ca și conector bancar încorporat în platforma sa de conectivitate multi-bancară pentru companii. Astfel, Finqware este în măsură să ofere clienților săi corporativi nu numai conectori bancari de reglementare pe o amprentă de PSD2, ci și soluții API bancare personalizate și premium.

„Satisfacerea nevoilor unui grup imobiliar de top, care operează în nouă țări din CEE și tranzacționează în șapte valute, cum este NEPI Rockcastle, necesită un nivel de conectivitate bancară ridicat, precum și soluții tehnice multiple pentru integrarea cu banca. FinqTreasury este o platforma care oferă o conexiune fără probleme de tip agnostic-bank, iar API-ul CitiConnect este un API full-service pentru a face schimb de date cu banca, în numele clienților noștri”, a conchis Cosmin Cosma, co-fondator și CEO al Finqware.