Finqware, o companie fintech românească, anunță suprasubscrierea ofertei de investiție de pe platforma de investitii Seedblink. Ținta de investiții de 450.000 de euro a fost depășită printr-un angajament de investiții de 510.000 de euro.
Formă de investiție este împrumut convertibil, la o valoare a companiei de 6,8 mil de euro.
În cadrul campaniei de promovare, 74 de investitori privați au confirmat intenția fermă de a participa la capitalizarea companiei, profilul celor care au investit fiind definit de o înțelegere a produsului FinqTreasury pe care compania Finqware îl lansează în mai multe țări în această toamnă în baza licenței pan-europene de instituție de plata obținută de curând de la Banca Națională a României.
„E clar semnul unei susțineri peste așteptări. Când am lansat apelul către investitorii privați tocmai începeau să se vadă nori de îndoială cu privire la evoluțiile piețelor financiare globale și scăderea apetitului de investiții în companii de fintech startup. Începuse deja să se vorbească de recesiune și scăderi de evaluări pentru afaceri supraevaluate din domeniu, care în trecut au făcut știrile cu sumele de bani ridicate. Succesul acestei campanii de crowdfunding arată că există lichiditate, există intenții de a investi în proiecte solide și care nu au fost «umflate» și dacă ne facem treaba, putem să ignorăm «starea vremii» de afară în drumul nostru către succes. Uneori e bine să ne aducem aminte că a construi un business solid e un maraton, nu un sprint, iar țestoasele de obicei ajung la capătul cursei înainte iepurilor. Cu atât mai mult într-un domeniu reglementat cum este cel de fintech” a spus Cosmin Cosma, Co-fondator și CEO Finqware.
Acesta a mai spus că urmează să deschidă birouri internaționale și să definitiveze strategia de extindere.
Citește și:
Finqware este o companie înființată în 2018, de trei fondatori români, cu scopul de a crea un lider european în domeniul fintech, prin dezvoltarea unor soluții bazate pe open banking, o tehnologie revoluționară de interconectivitate între clienți și bănci prin interfețe de tip API.
Compania a fost autorizată ca instituție de plată de către Banca Națională a României în mai 2022 și operează deja pe mai multe piețe europene.
Printre acționarii companiei, alături de fondatori, se numără atât investitori privați, cât și fonduri de investiții, inclusiv Gapminder VC (Romania), FinqVest (Luxemburg) si Elevator Ventures (Austria) - fond de risc deținut de Raiffeisen Bank International. Finqware este membru fondator al Asociației Române de Fintech Rofin.tech, contribuind activ la creșterea ecosistemului local de inovație pentru industria financiară.
Citește și:
Sursă foto: Finqware