OTP Bank România a încheiat un acord de finanțare cu dezvoltatorul Nusco Imobiliara, în valoare totală de 31,4 milioane de euro.

Finanțarea va fi folosită pentru construirea primelor trei clădiri din totalul de șapte, aferente fazei a doua, din ansamblul rezidențial Nusco City, aflat în cartierul Pipera din București.

A doua fază a proiectului Nusco City va include un număr de 828 de apartamente (de tip studio dublu, cu două, trei, patru camere şi duplexuri exclusiviste), se va întinde pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp de teren și va avea aproximativ 46.651 mp construiți, cu tot cu subsol.

Fiecare dintre cele trei clădiri vor avea o înălțime de 2S+P+10E+E11 duplex și va livra primele 340 în Q3 2025. Investiția totală în această a doua fază a proiectului se ridică la peste 130 de milioane de euro.

Nusco City a fost lansat în iarna anului 2020 şi a livrat prima fază, cu cele 622 de unități locative, în trimestrul II din 2023.

Pe o suprafaţă de 23 de hectare, pe locul fostei platforme Pipera, Nusco City va dezvolta un număr total de peste 4.000 de apartamente, parcuri, zone verzi şi infrastructură – care vor acoperi aproximativ 40% din întreaga suprafaţă a proiectului, alături de unităţi de învăţământ, spital, hotel, zone comerciale dedicate, dar şi zone de birouri.

„Continuăm să susținem un proiect important și valoros în peisajul imobiliar, dezvoltat de partenerul nostru Nusco Imobiliara – Nusco Cit – un adevărat proiect de regenerare urbană din Capitală. Acest ansamblu mixt va avea impact atât în dezvoltarea mediului de afaceri local, cât și în crearea unor comunități solide în jurul lui. Suntem mândri să facem parte din acest proiect și ne angajăm să oferim în continuare expertiza și resursele necesare pentru a asigura succesul său deplin”, a spus Alexandru Neagu, Director Large Corporate, OTP Bank România.

OTP Bank România este partener strategic al Grupului Nusco, susținând cu finanțări de-a lungul timpului Nusco Imobiliara și Pinum Doors&Windows, cele două companii ale grupului.

„Ne bucurăm să avem acest parteneriat de lungă durată cu OTP Bank România, care ne oferă un important suport pe parcursul acestei dezvoltări de regenerare urbană. Nusco City este un ansamblu mixt, întins pe o suprafață de peste 23 de hectare și devine deja o emblemă a orașului. Practic, avem un orășel în oraș. Mulțumim partenerilor noștri că au văzut încă din primul moment imensa valoare adăugată a acestui proiect”, a afirmat și Michele Nusco, CEO Nusco Imobiliara.

Nusco Imobiliara este unul dintre cei mai mari jucători din România și unul dintre cei mai activi la nivel local, după numărul de numărul de unități rezidențiale livrate anual, cu multe alte proiecte în derulare în prezent.

Nusco Imobiliara a depăşit borna de 1.300 de apartamente dezvoltate. Alte proiecte de referință ale Nusco Imobiliara ar fi: Premio – ansamblu de tip rezidenţial premium boutique; complex rezidenţial CITTA Park; clădirea de birouri Nusco Towers; clădirea de birouri Caramfil; clădirea de birouri Floreasca One; clădirea de birouri Floreasca Two; Parcul Comercial Pipera, Nusco City Faza 1; Nusco City Faza 2 – lansată şi în dezvoltare; Nusco City Faza 3 – pregătită pentru lansare şi în plină dezvoltare a celui mai nou ansamblu de vile din Nordul Capitalei – Nusco Homes.

Din grupul Nusco face parte și compania Pinum Doors & Windows, care este prezentă în România din anul 1992 și este unul dintre cei mai mari producători și comercianți de uși, ferestre și parchet la nivel local.