Ornit Shinar, Global Head of External Innovation and Venture Investing la Citi Innovation Labs s-a referit, în discursul ei de la Future Banking Summit, la provocările pe care le au startup-urile în acest moment.

„Există bani în piață, dar este mult mai greu pentru un start-up să obțină finanțare în acest moment, comparativ cu anul trecut. Startup-urile care erau obișnuite cu un set de criterii și de KPIs se confruntă în prezent cu alte cerințe de la investitori, care se uită la alți metrici de creștere atunci când vor să investească în companii.”

Schimbarea a venit odată cu atenția care s-a mutat de la capacitățile unui start-up de a crește la calitatea dezvoltării unei companii, pentru că investitorii se preocupă mai mult acum pe acest fapt.

În continuare, fondurile de capital corporate sunt o sursă de finanțare pentru startup-uri, care se uită la posibilitatea de a genera venituri pe termen lung și la valoarea adăugată.

Ornit a recomandat startup-urilor să continue să cultive o forță de muncă calificată și să mențină cei mai buni oameni, să facă investiții strategice în produsul pe care îl dezvoltă și să își construiască o rețea de contacte foarte bună.

Avantajele unui start-up atunci când lucrează cu Citi Innovation Labs sunt multiple. În primul rând, organizația este una foarte mare și a pus la punct programe pentru a ajuta startup-urile să găsească mentori potriviți în interiorul său. Există sandbox-uri care ajută la asumarea rapidă a unor decizii. Citi Innovation Labs poate să evalueze un produs chiar din faza de MVP și poate să ajute la dezvoltarea lui pe termen lung.

+

Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex, Certsign, Salarium, ProCredit Bank, Autonom și Magnolia.ro. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).

Vezi aici prezentările susținute de unii dintre vorbitorii de la Future Banking Summit.

Foto: Ovidiu Udrescu

Acest articol a fost realizat cu ajutorul soluției software Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română (95%+).