Dat fiind contextul economic, IMM-urile au nevoie de soluții de finanțare create special pentru ele, astfel încât să le asigure nevoile de capital. Aceasta a fost ideea centrală a intervenției Simonei Cristescu (Anghel), Sales Head, Treasury and Trade Solutions la Citi Romania din cadrul Future Banking Summit.

„Ne confruntăm cu o perioadă dificilă și observăm o creștere a nevoilor de finanțare a capitalului de lucru al IMM-urilor. Aceasta vine și din cauza creșterii prețurilor la energie, cu care toți ne confruntăm și care se traduce în nevoi crescute de lichiditate, dar și în soluții de finanțare pentru capitalul de lucru.”

Oficialul Citi a spus că sunt diverse soluții valabile pe piață, iar companiile mici și mijlocii ar trebui să se concentreze pe soluțiile alternative de finanțare și nu pe cele tradiționale, care implică analize de risc și partea de due dilligence.

„Misiunea unei bănci într-un asemenea context economic este de a identifica acele proiecte sau idei de business care au un viitor real, o cale de succes pe termen lung.”

Citi a digitalizat serviciile dedicate IMM-urilor, iar la nivelul EMEA, 90% din clienții corporate, din toate segmentele de business, folosesc tokenurile digitale pentru internet banking.

Banca nu oferă același tip de finanțare pentru orice companie, ci are o abordare personalizată pentru fiecare afacere, potrivit modelului propriu.

Simona Cristescu a mai spus că soluțiile de finanțare cele mai solicitate sunt pentru creșterea lichidităților în lanțul de distribuție, care reduc riscurile aferente fluxurilor comerciale.

Băncile construiesc aceste programe în parteneriat cu marile companii pentru a ajuta mediul de business, care are astfel continuitate end-to-end.

+

Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex, Certsign, Salarium, ProCredit Bank, Autonom și Magnolia.ro. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).

Vezi aici prezentările susținute de unii dintre vorbitorii de la Future Banking Summit.

Foto: Ovidiu Udrescu