Revolut a anunțat azi că a primit licența bancară fără nicio restricție în această piață de la Autoritatea de Supraveghere Prudențială (PRA), instituție care reglementează sectorul bancar în Regat. 

Astfel, Revolut va trece în etapa următoare, de „mobilizare”, cunoscută pe plan local ca fiind o perioadă cu anumite restricții, una dintre etapele obișnuite în dezvoltarea proceselor bancare de către noile bănci licențiate în această țară. 

În această etapă, clienții Revolut din Regatul Unit vor continua să beneficieze de aceleași servicii și de conturile lor în monedă electronică (e-money) ca și până acum, fără a implica schimbări la nivelul experienței clientului. Etapa de mobilizare permite companiei să își construiască sistemele și procesele bancare, înainte de lansarea pe piață. 

„Suntem foarte mândri de această importantă realizare pentru compania noastră și îi asigurăm pe clienți că vom face totul pentru a ne asigura că Revolut va fi mereu una dintre primele opțiuni bancare în Regatul Unit”, a declarat Nik Storonsky, CEO și fondator Revolut.

Anunțul de azi este un pas important înainte pentru Revolut și pentru clienții noștri. A fi bancă în Regatul Unit implică o imensă responsabilitate și vom munci neîncetat pentru a oferi produse și servicii și mai bune și pentru a îmbunătăți viața financiară a tuturor celor care folosesc Revolut. Suntem nerăbdători să parcurgem această nouă etapă din evoluția Revolut în Regatul Unit”, a declarat Francesca Carlesi, CEO Revolut în Regatul Unit. 

Grupul Revolut a publicat recent rezultatele sale financiare pentru anul 2023 și a anunțat venituri de peste 2,2 miliarde de dolari și un profit înainte de taxe și impozite record, de 545 milioane de dolari.


Revolut vrea să își deschidă sucursală și în România

Revolut vrea să își consolideze prezența în România, așa că, banca digitală va deschide o sucursală locală în ultimul trimestru al anului. Cu toate acestea, reprezentantul Revolut spune că nu vor apărea peste noapte sucursale la colțul blocului, iar că banca va rămâne „pe telefonul” românilor.

„Deschiderea unei sucursale Revolut în România face parte din planul nostru pentru 2024. Procesul este destul de complex, mai ales în cazul României, nefiind în zona euro, trebuie să integrăm sistemele de plăți locale, de asta procesul durează puțin mai mult. Totuși, ne așteptăm ca în ultimul trimestru din acest an sucursala să devină operațională. Sucursala pe care o deschidem este o formă juridică, nu intenționăm să deschidem unități fizice unde să vină clienții”, a declarat Gabriela Simion.

Cu toate că banca nu va avea nevoie de persoane care să stea la ghișeu, Revolut face angajări: compania a depășit 10.000 de angajați la nivel global și are în plan ca, până la finalul anului, să crească numărul de angajați cu 40%. De la înființarea în 2015, numărul de angajați ai Revolut a crescut constant și a ajuns la finalul lui 2023 la 8.000, pentru ca în primele trei luni ale acestui an să atingă 10.000 de salariați. Compania continuă să recruteze, mai ales pentru departamentele Vânzări, Suport Clienți, AntiFraudă, în majoritatea cazurilor fiind roluri noi.

Suntem o companie care crește ca Făt Frumos: într-o zi cât alții în 10. Avem foarte multe oportunități de angajare. Gabriela Simion, Director General al Revolut România



Gabriela Simion, Revolut Branch Head și Head of Lending pentru România și Italia, are o experiență de peste 20 de ani în industria financiar-bancară. Anterior preluării responsabilităților în cadrul Revolut, Gabriela a fost Director General Adjunct la banca Intesa San Paolo. Aceasta s-a alăturat băncii digitale Revolut în martie 2021.