Future Banking a început seria evenimentelor dedicate inovațiilor din industria financiar-bancară, iar Digital Banking Scorecard a fost primul eveniment, în 24 februarie 2022, de la ora 11.00.
În cadrul conferinței a fost prezentat, în premieră, primul raport care arată gradul de digitalizare al celor mai importante bănci din România.
Realizat de experții Future Banking, raportul prezintă în detaliu stadiul digitalizării în instituțiile bancare, conform unei metodologii aplicate cu succes pe plan internațional.
Digital Banking Scorecard analizează 11 bănci și 4 fintech-uri dintr-o perspectivă cantitativă, analizând cele mai răspândite caracteristici și propuneri digitale, dar evaluarea calitativă a ușurinței de a face banking este, cu siguranță, mai importantă, iar cercetările în acest domeniu abordează diferite unghiuri.
Citește și:
Clienții sunt cei care care vor decide dacă numărul caracteristicilor oferă suficientă valoare într-o aplicația mobilă sau trebuie să fie dublată și de îmbunătățiri specifice UX.
Raportul poate fi descărcat de aici.
Prezent la lansare, Andrei Găman, Commercial Vice President la FintechOS, consideră că băncile sunt motivate de un raport precum Digital Banking Scorecard.
„Un astfel de raport reprezintă o provocare pentru bănci pentru că este o modalitate foarte bună de a învăța din aceste rapoarte. Consider că există foarte multă informație despre transformarea digitală, dar nu avem pe piața locală un becnhmark, cifre care să explice gradul de transformare digitală și din acest motiv avem nevoie de aceste date pentru ca astfel băncile să înțeleagă cum se pot diferenția. Totodată este și un pretext potrivit pentru a observa gradul de „igienizare”, cum îl numim acum, al nivelului actual al transformărilor digitale.”
Prima ediție a evenimentului Digital Banking Scorecard a fost realizat într-un format hibrid, adaptat contextului actual, astfel încât să respecte toate măsurile de siguranță pentru cei prezenți.
Citește și:
Alături de lansarea raportului, în cadrul evenimentului au fost abordate și alte teme de interes precum:
- Tendințe în digital banking;
- Studii de caz despre inovațiile digitale;
- Viitorul plăților digitale;
- Securitatea pentru plățile mobile.
Digital Banking Scorecard a avut peste 12 invitați pe scena virtuală a conferinței invitați de marcă pentru a afla care sunt tendințele momentului în industrie, dintre care amintim aici pe:
- Andrei Găman, Commercial Vice President, FintechOS;
- Mihaela Ciupală, Director Business Development Digital, Mastercard;
- Mugur Podaru, Director, Direcția Operațiuni la Distanță, CEC Bank;
- Valentina Dragomir, Sales and Business Development, AriadNEXT;
- Alexandru Ștefan, FinTech Development Manager, Orange Money.
Partenerii evenimentului sunt FintechOS, Mastercard, CEC Bank, Orange Money, AriadNEXT și Namirial.
Citește și:
Toate articolele despre conferință se găsesc aici.