În cadrul evenimentului SAP TechEd din 2023, SAP a anunțat o serie cuprinzătoare de funcționalități și progrese în domeniul AI-ului generativ, menite să ofere dezvoltatorilor, indiferent de nivelul de calificare, posibilitatea de a-și duce la un nou nivel afacerile în era inteligenței artificiale.

Pe măsură ce organizațiile urmăresc să obțină valoare comercială din inteligența artificială generativă, este esențială o colaborare eficientă între dezvoltatorii profesioniști și dezvoltatorii de tip citizen. SAP lansează astfel soluțiile SAP Build Code, care eficientizează cooperarea cu experții de business ce folosesc soluțiile low-code SAP Build lansate la SAP TechEd în 2022.

Create exclusiv pentru aplicațiile SAP și ecosistemul SAP, soluțiile SAP Build Code oferă instrumente de productivitate bazate pe AI pentru dezvoltatori și sunt optimizate pentru dezvoltarea Java și JavaScript. SAP Build Code se bazează, de asemenea, pe puterea noului copilot generativ de inteligență artificială Joule de la SAP – copilotul care înțelege cu adevărat business-urile – pentru a spori și mai mult productivitatea, încorporând capabilități de generare de cod pentru modele de date, a logicii aplicației și crearea de scenarii de testare.

Datele de calitate reprezintă fundamentul unei inteligențe artificiale pe măsură, iar SAP HANA Cloud continuă să fie un pionier al inovației în domeniul datelor, adăugând noi caracteristici ale bazei de date vectoriale la ofertele sale multimodel fără costuri suplimentare.

Magazinele de date vectoriale gestionează datele nestructurate (cum ar fi textul, imaginile sau audio) pentru a oferi memorie pe termen lung și un context mai bun modelelor de inteligență artificială. Acest lucru facilitează găsirea și recuperarea rapidă a obiectelor similare. De exemplu, utilizatorii pot căuta furnizori pe baza limbajului din contractele lor pentru a examina istoricul plăților și pentru a urmări comenzi individuale.

Aceste noi caracteristici puternice ale bazei de date vectoriale îmbunătățesc interacțiunile dintre modelele lingvistice de mari dimensiuni și datele critice ale unei organizații. Inovația contribuie la plasarea dezvoltatorilor SAP în prima linie în ceea ce privește furnizarea unor niveluri radical noi de cunoaștere a datelor, într-un cadru securizat și privat care utilizează datele clienților specifice industriei cu scopul de a reduce erorile.

AI Foundation, un nou one-stop-shop pentru dezvoltatori care permite crearea de extensii și aplicații bazate pe inteligență artificială și generativă pe SAP BTP, va contribui și mai mult la creșterea impactului și eficienței dezvoltatorilor.

AI Foundation include tot ceea ce au nevoie dezvoltatorii pentru a începe să creeze instrumente AI adecvate pentru afaceri pe SAP BTP - de la servicii AI gata de utilizare și acces la cele mai bune modele de limbaj de mare anvergură, până la capabilități de baze de date vectoriale și gestionarea timpului de execuție și a ciclului de viață al AI.

Ritmul rapid al inovațiilor tehnologice a dus la creșterea cererii globale cu privire la dezvoltatori calificați, iar SAP își mărește, în paralel, oportunitățile de învățare. Ca parte a angajamentului de a perfecționa două milioane de profesioniști până în 2025 și de a suplimenta conținutul gratuit de învățare AI deja disponibil, SAP a lansat o nouă certificare bazată pe roluri și resurse de învățare gratuite pentru dezvoltatorii de tip back-end care utilizează modelul de dezvoltare ABAP Cloud.

Cele două noi resurse de învățare care acoperă instrumentele de dezvoltare ABAP pe SAP BTP și SAP S/4HANA sunt disponibile pe site-ul SAP Learning. Acestea sunt concepute pentru o transformare agilă și conformă cu cloud-ul, oferind dezvoltatorilor competențele necesare pentru a construi extensii pregătite pentru cloud, aliniate la strategia de bază a SAP.

SAP s-a alăturat, de asemenea, Stanford HAI (Institute for Human-Centered AI) Corporate Affiliate Program. Cercetătorii și inginerii de la SAP vor colabora astfel cu comunitatea academică de la Stanford, inclusiv cu profesorii și studenții din domeniul cercetării, în ceea ce privește intersecția dintre inteligența artificială generativă și mediul de business.