Libra Internet Bank pune la dispoziția celor interesați de accesarea unui credit prin programul FamilyStart un proces de aplicare 100% online, prin intermediul site-ului băncii.

La ediția din 2023 a FamilyStart, Libra a aprobat credite în valoare de aproximativ 159 de milioane de lei, mai mult decât toate celelalte bănci participante cumulat.

Noua ediție a programului FamilyStart permite beneficiarilor să accezeze credite de până la 150.000 de lei, rambursabile pe o perioadă de cel mult 5 ani.

„FamilyStart este cel mai solicitat credit oferit de Libra Internet Bank, dovadă că la ediția din 2023 a programului, numărul celor care și-au manifestat interesul pentru un astfel de credit a fost de șase ori mai mare decât cel al creditelor pe care plafonul ne-a permis să le aprobăm. Ne așteptăm la un interes ridicat și pentru ediția de anul acesta, având în vedere că au fost păstrate caracteristicile esențiale pentru creditele FamilyStart: dobândă avantajoasă și o gamă largă de cheltuieli eligibile. De aceea, am vrut să le oferim clienților un mod cât mai comod de a aplica pentru un credit FamilyStart și am implementat un proces 100% online în acest sens, prin intermediul site-ului”, a spus Corneliu Toma, directorul Diviziei Retail a Libra Internet Bank.

Banii pot fi folosiți pentru cele mai importante cheltuieli de familie: avansul pentru achiziția unei locuințe, rambursarea anticipată parțială sau integrală a unui credit ipotecar, achiziția unui autoturism cu mai puțin de 5 ani vechime, organizarea nunții, instalarea de panouri fotovoltaice, tratamente medicale sau stomatologice și alte destinații.

Statul acoperă 75% din dobândă, pe toată durata creditelor FamilyStart, restul de 25% din dobândă este achitată de către beneficiarul creditului.

Ca exemplu, dobânda ce ar reveni unei persoane care a accesat un credit FamilyStart ar fi de 2,49%. Calculul este efectuat pentru trimestrul IV din 2023 (cel mai recent încheiat), iar dobânda standard este calculată după formula IRCC trimestrial + 4%. Pe lângă 75% din dobândă, statul subvenționează și 100% din comisionul de acordare de 0,2%.

Ediția din 2024 a FamilyStart se adresează cetățenilor români cu domiciliul în România, cu vârsta între 18 și 45 de ani (neîmpliniți la data solicitării creditului), cu un venit lunar net per membru de familie (inclusiv copii minori) de maximum 6.000 de lei sau 7.500 de lei în cazul familiilor monoparentale. La criteriile de eligibilitate ale programului se adaugă cele prevăzute în normele de creditare ale Libra Internet Bank.

Cei care doresc să aplice pentru un credit FamilyStart acordat de Libra Internet Bank pot face acest lucru pe site-ul băncii. Este necesară precizarea valorii creditului, a perioadei de rambursare, iar solicitantul și eventualul codebitor trebuie să completeze informațiile pentru cererea de credit.

Documentul este semnat electronic, alături de acordurile pentru consultarea Biroului de Credite, ANAF și Centralei Riscului de Credit, plus declarațiile specifice programului, iar solicitarea va intra automat în procesul de analiză.

Exemple de cheltuieli eligibile pentru FamilyStart:

  • Avans pentru achiziția unei locuințe
  • Rambursare anticipată, parțială sau integrală, a unui credit ipotecar
  • Achiziția unui autoturism cu cel mult 5 ani vechime
  • Organizarea nunții
  • Intervenții chirurgicale
  • Proceduri stomatologice
  • Spitalizarea în cazul nașterilor
  • Achiziția de panouri fotovoltaice pentru locuință.