Raiffeisen Bank a acordat, în 2022, în cadrul programelor IMM Invest 2.333 de credite pentru peste 2.000 clienți din domenii de activitate foarte diverse, cu valoare aprobată de 592 milioane de euro.

„Raiffeisen Bank a continuat să fie un partener activ în programul de garantare IMM Invest Plus, un număr record de clienți beneficiind, atât de facilități de capital de lucru, cât și de investiții, finanțări ce au contribuit în mod consistent la susținerea și dezvoltarea afacerilor lor în aceasta perioadă marcată de incertitudini și provocări. Ne propunem ca și în noul program ediția 2023 să facilităm accesul rapid și ușor al clienților noștri la sursele de finanțare necesare", a spus Radu Ciocoiu, Director Corporații Regionale și Sector Public.

IMM Invest la Raiffeisen în 2022

Soldul de credite al Raiffeisen Bank a înregistrat un avans important de 27%, la finalul T3 2022 față de T3 2021, susținut în principal de o creștere considerabilă a activității de creditare pentru clienții corporații, de 55%.

Trendul de creștere este vizibil și pentru clienții IMM ai băncii al căror stoc de credite nete a înregistrat un avans de 19% (an la an), o contribuție semnificativă având implementarea schemelor guvernamentale de garantare, mai ales IMM Invest. În paralel cu avansul finanțărilor acordate clienților săi companii, Raiffeisen Bank își asumă rolul de facilitator în tranziția către o economie verde și o comunitate sustenabilă.

În contextul în care Ministerul Finanțelor continuă sprijinirea antreprenorilor și a întregului sector IMM și în 2023, prin prelungirea aplicării schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus până la 31 decembrie 2023, Raiffeisen Bank reafirmă angajamentul asumat încă de la debutul acestui program în 2020.

Foto: Photo by Mikael Blomkvist-Pexels