Constantin Mareș, Deputy General Manager la OTP Bank Romania, a vorbit la Future Banking Summit 2023 despre felul în care experiențele digitale ale clienților sunt tot mai sofisticate și cum pot băncile să țină pasul cu acestea.

Constantin Mareș a fost numit director general adjunct în noiembrie 2021 în cadrul OTP Bank România, unde supervizează nou înființata Divizie Digitală, creată ca parte a strategiei de dezvoltare locală a băncii. Obiectivele sale de management în conducerea Diviziei Digitale cuprind stimularea performanței, încurajarea unui mediu intern inovator, creând în același timp un mediu de lucru optim pentru dezvoltarea profesională și poziționarea OTP Bank România în elita celor mai căutați angajatori din țară.

Întrebat dacă, nu cumva, procesul de digitalizare al băncilor a intrat într-o zonă de stagnare, Mareș a ținut să sublinieze că progresul digitalizării continuă, doar ca în spatele luminii reflectoarelor.

„Poate că progresul în ceea ce privește digitalizarea nu mai e atât de vizibil ca acum niște ani, când băncile începeau, spre exemplu, procesele de onboarding, pe care, astăzi, majoritatea le folosesc. Dar, de fapt, progresul continuă, se întâmplă multe lucruri în zona de digitalizare, spre exemplu, atunci când vine vorba despre actualizarea datelor clienților”, a spus, printre altele, Constantin Mareș.

De asemenea, Mareș a ținut să menționeze că „comportamentele și nevoile clienților se schimbă în mod constant”, iar digitalizarea trebuie să țină pasul, să fie alertă, pentru că OTP și celelalte bănci sunt în competiție nu doar cu fintech-urile, ci și cu marile companii de tehnologie. „Atunci când clienții compară experiența digitală ale unor Apple sau Meta cu cea a băncilor, asta devine o provocare reală”, a mărturisit Mareș.

Urmărește mai jos toată discuția „Embracing change for digital acceleration”, din cadrul Future Banking Summit 2023, la care au mai participat Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement, Retail Banking la ING Bank Romania, Adrian Moraru, Senior Sales Manager la InfoCert și Marinela Mihalcea, Director Retail Banking Products la UniCredit.