În cadrul discuției „Transforming mobile banking in a super app”, de la Future Banking Summit 2023, Alexandru Mitroi, Global Technical Director & Solutions Engineering la Temenos, a punctat câteva lucruri esențiale despre ce înseamnă și, mai ales, cum facem un super app.

Alexandru Mitroi și-a început cariera la Temenos ca inginer, construind, crescând și conducând dezvoltarea produselor pentru serviciile bancare digitale. Ulterior, el s-a concentrat pe creșterea randamentului investițiilor și a profitului operațional pentru viitorii potențiali clienți și pentru cele peste 3.000 de instituții financiare care utilizează în prezent software-ul Temenos.

În prezent, Mitroi conduce Grupul de soluții tehnice de afaceri pentru Digital Banking, la nivel global. Un rol care necesită un set unic de abilități care se extinde dincolo de cunoștințele de produs și tehnologice și implică o înțelegere aprofundată a operațiunilor de afaceri, marketing, juridic, risc și conformitate cu reglementările, vânzări și componente de go-to-market ale unei instituții financiare globale.

„Nu trebuie să uităm faptul că platformele digitale, oricât de performante ar fi, se bazează pe date, care, de obicei, nu sunt integrate în același loc. La un moment dat, platforma va atinge un plafon. Evoluția constantă e cheia pentru un super app. Dacă ne uităm la toate super aplicațiile de pe piața asiatică, acestea se dezvoltă, se schimbă și se îmbunătățesc constant”, a punctat, printre altele, Alexandru Mitroi.

De asemenea, Mitroi a mai vorbit și despre faptul că multe dintre bănci integrează inteligența artificială și o folosesc în moduri tot mai inedite, pentru a îmbunătăți experiența clienților. Pe de altă parte, „când vine vorba despre utilizarea inteligenței artificiale, aceasta trebuie să fie explicabilă, pentru că altfel va deveni rapid o problemă de reglementare, dacă băncile nu pot explica unele decizii pe care le iau. Iar acest lucru s-a întâmplat în trecut”, a avertizat Mitroi.

Vezi mai jos toată discuția „Transforming mobile banking in a super app”, din cadrul Future Banking Summit 2023.