AVBS Credit, companie de brokeraj bancar, estimează că peste 40% din creditele ipotecare acordate de bănci vor fi intermediate de brokerii de credite, până la sfârșitul anului.
„În general, primăvara este un sezon în care apetenţa românilor pentru accesarea de produse de finanţare este una în creştere, mai ales în acest context optim, oferit pe de o parte de ridicarea restricţiilor, dar şi de posibilitatea refinanţării Creditelor Prima Casă / Noua Casă, ale căror rate lunare sunt influențate de creșterile ROBOR sau IRCC, în credite ipotecare standard cu dobânda fixă pe 5, 7, 8, 10, 15 sau chiar 30 de ani”, explică Valentin Anghel, CEO și fondator al AVBS Credit.
Mai exact, previzionările AVBS Credit se bazează pe trendul care este în creștere și în acest an de achiziţii de imobile prin împrumuturi ipotecare intermediate de brokerii de credite. Doar în primul trimestrul I din 2022 (ianuarie-martie), compania de brokeraj a intermediat un volum total de credite ipotecare cu 30% mai mare față de aceeași perioadă a anului precedent.
Citește și:
Ce doresc românii de la locuința lor, atunci când își iau un credit ipotecar?
Potrivit AVBS Credit, și în 2022 principala preocupare a românilor atunci când contractează un credit bancar prin brokerii de credite este nevoia de a se muta într-o locuință mai „spațioasă” și mai „confortabilă”. Astfel, majoritatea clienților AVBS se uită după case și apartamente care o suprafață locuibilă de peste 80-100 mp.
Mai precis, cele mai căutate imobile care vor fi cumpărate prin credite ipotecare intermediate de brokerii de credite sunt localizate în oraşe precum: București, Iași, Constanța, Cluj, Pitești, Ploiești, Timișoara, Craiova sau Drobeta Turnu-Severin.
Cu o valoare medie a unui credit ipotecar care ajunge la 76.000 euro, aceasta a înregistrat o creștere cu 15% mai mare față de 2021. De asemenea, cel mai mare credit ipotecar intermediat de companie în primul trimestru al acestui an se situează la valoarea de 220.000 euro.
Citește și:
Atunci când vine vorba despre beneficiarii creditelor ipotecare, majoritatea românilor care contractează astfel de credite au, de regulă, vârste cuprinse între 24 şi 40 ani şi au un venit mediu net de 5.000 RON lunar.
AVBS oferă, începând cu luna aprilie, 50% discount din taxa de franciză pentru specialiştii cu experienţă financiar-bancară, care doresc să obţină franciza în domeniul brokerajului bancar şi să facă parte dintr-o echipă de top performeri în cadrul companiei AVBS Credit.
Compania lucrează cu peste 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile ei sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit.
Sursă foto: AVBS Credit