În panel-ul „Building Resilience in Banking During Downturns", din cadrul Future Banking Summit, Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte la UniCredit Bank, a scos în evidență câteva aspecte importante despre schimbarea la față a sistemului bancar în fața noilor provocări economice.

În ultimii doi ani, UniCredit Bank a lansat mai multe facilități financiare pentru clienții săi, precum UniCredit Consumer Financing, un credit de nevoi personale 100% digital, sau programul ShopSmart, care oferă beneficii clienților sub forma ofertelor de tip cashback de la parteneri locali și internaționali.

Invitată la Future Banking Summit, Antoaneta Curteanu a vorbit despre perspectiva sa asupra unei tot mai probabile crize financiare, cum arată, în momentul de față, peisajul bancar, cum e pregătit acesta să facă față problemelor economice, dar și de ce e diferit contextul actual față de cel din 2008.

„Criza financiară, dacă va veni, va fi diferită de cea din 2008. Sistemul bancar e mult mai pregătit. Iar atunci, criza a fost una bancară. Băncile au fost o problemă atunci, dar acum suntem parte din soluție. Mai ales în România, unde avem un sistem foarte solid, cu creșteri în ultimul an. De asemenea, avem și un coeficient bun al lichidităților. Deci, sistemul bancar e pregătit în fața unei crize. Pe de altă parte, dacă creditarea companiilor e în creștere, creditarea persoanelor fizice, inclusiv când vine vorba despre creditele ipotecare, este în scădere. La UniCredit, însă, suntem pregătiți să ne susținem clienții chiar și în vremuri dificile, pentru că observăm că prețurile la energie, și nu numai, sunt tot mai mari, inflația este și ea mare, deci există un sentiment de fragilitate în jurul nostru. Dar am învățat din greșelile din trecut ale sistemului", a spus Curteanu.

Poți vedea mai jos înregistrarea discuției, la care au mai participat Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement la ING Bank, și Ionuț Encescu, Head of Products & Digital Innovation Hub la First Bank.


+

Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex, Certsign, Salarium, ProCredit Bank, Autonom și Magnolia.ro. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).

Vezi aici prezentările susținute de unii dintre vorbitorii de la Future Banking Summit.

Foto: Ovidiu Udrescu